StoryEditor
Košarkaporaz žutih u zaboku

Grgurević je korio svoje igrače, ali nije pomoglo: 'Mekano igramo od početka utakmice, mlitavo, sram vas bilo!'

5. listopada 2019. - 22:15

Razlog poraza Splita u Zaboku najbolje opisuje izjava trenera Ante Grgurevića na minuti odmora.

- Mekano igramo od početka utakmice, mlitavo, sram vas bilo! – „zagrmio“ je Grga sedam i pol minuta prije kraja susreta kada je Split gubio 75:60.

Gotovo na svakom „time outu“ Grgurević je korio svoje igrače zbog manjka agresivnosti, što se možda najpreciznije ocrtalo u čak 14 napadačkih skokova Zaboka. Dao je priliku svim igračima u zapisniku nadajući se da će pronaći pravu petorku, ali ju nije pronašao.

Osim mlake igre u obrani, problem je bio i indisponiranost u napadu (21 izgubljena lopta), kao i previše promašenih slobodnih bacanja (16/24). Dovoljno je reći da Split ni u jednom trenutku nije vodio.

Zabok se tricama već u prvoj četvrtini odlijepio na 26:15, no Split se vratio u egal i onda početkom treće četvrtine kod 49:48 promašio napad za prvo vodstvo. Nakon toga kola su opet krenula nizbrdo.

Domaće je tada povukao Luka Tomas koji je svih 16 poena postigao u drugom poluvremenu i Zabok je poveo 62:52. Tricom Perkovića Split je na ulazu u zadnju četvrtinu smanjio na 66:60, da bi Tomas i Ćutuk serijom 9:0 odveli Zabok na nedostižnih 75:60. (vb)

 

Izdvojeno

06. kolovoz 2020 10:00