StoryEditorOCM
DalmacijaPO TEKUĆIM INVESTICIJAMA BRAČKA METROPOLA DRŽI VRH MEĐU DALMATINSKIM OTOČNIM SREDIŠTIMA

Supetar: Ulaganja 'teška' 50 milijuna kuna

Piše PSD.
13. ožujka 2008. - 14:49
U uređenje luke ulaže se 14, u školsku sportsku dvoranu 20 milijuna kuna, uređuje se devet ulica, u gradskom parku se postavlja igralište za djecu itd.

Na području grada Supetra u tijeku su investicije u infrastrukturne i komunalne radove vrijedne više od 50 milijuna kuna. Po tome Supetar drži vrh među otočnim središtima u Dalmaciji.

U dogradnju i proširenje trajektne luke ulaže se 14 milijuna kuna, a radovi se primiču završetku. Riječ je, poslije Splita, o najfrekventnijoj trajektnoj luci u našoj županiji.Promet putnika i vozila iz godine u godinu neprestano raste. Proširena je iskrcajna rampa na oba veza, a dobiven je i adekvatan prostor za privez pet katamarana. Izgrađen je most u dužini od 50 metara i na njemu će biti 120 komunalnih vezova.

Na kopnu je izgrađen dodatni trak za putnike, a poboljšat će se lučka signalizacija postavljanjem semafora i velikih displeja kojima će se usmjeravati promet putnika unutar prostora luke. Zapovjednici trajekata izrekli su mnoge riječi pohvale na račun obavljenih radova, jer će omogućiti sigurnije uplovljavanje i pristajanje po svim vremenskim uvjetima. U tijeku je izgradnja školske sportske dvorane, a investicija je “teška” 20 milijuna kuna.

Premda je Supetar jedno od najvitalnijih demografskih središta na našem otoku, gotovo nevjerojatno zvuči da nema ni centimetra zatvorenog prostora za sportske aktivnosti. Istodobno, u klupama osnovne i srednje škole sjedi više od 600 učenika, a na području tog bračkog središta djeluje 20-ak sportskih klubova i udruga.

Uređuje se devet ulica

Isto tako se sređuje i uređuje devet ulica, i to na način da se u iskope postavljaju vodovodne i kanalizacijske cijevi te kabeli za energetiku, javnu rasvjetu i telefoniju. Postavit će se i asfaltni pokrivač od 7000 metara četvornih, a vrijednost tih radova je 4,5 milijuna kuna. Riječ je o kapitalnim i strateškim investicijama i radovima za grad Supetar. Svi bi oni trebali omogućiti kvalitetnije življenje, a to je naša osnovna zadaća.
- Moramo stvoriti pretpostavke da mladi ostanu živjeti na otoku, jer bez mladosti nema ni budućnosti. Međutim, na ovome se neće stati, jer su već pokrenuti i novi projekti na planu infrastrukture i komunalnog uređenja – kazao je supetarski gradonačelnik Ante Kirigin. U središtu grada uređuje se park u kojemu će biti postavljeno igralište za djecu, tako da će i najmlađi dobiti svoj kutak. U Splitskoj, mjestu u sastavu supetarske općine, u tijeku su radovi na izradi cjelovitoga kanalizacijskog sustava koji će fekalne vode odvesti iz luke i priobalja.

LUKA-SUPETAR
U supetarsku luku uloženo je 14 milijuna kuna


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 03:10