StoryEditorOCM
DalmacijaVLASNICI ZEMLJIŠTA NA TRASI CESTE SOLIN PLANO POSTIGLI DOGOVOR S UPRAVOM HRVATSKIH CESTA

Ista cijena kvadrata u cijelim Kaštelima

Piše PSD.
13. ožujka 2008. - 14:40

Cijena otkupa zemljišta na cijeloj dionici ceste D8 od Solina do Trogira, bez obzira na namjenu okolnog zemljišta koja je definirana u postojećem Generalnom urbanističkom planu Kaštela bit će izjednačena, dogovoreno je to na sastanku koji je održan u Upravi Hrvatskih cesta, a na kojem su nazočili članovi novoosnovane udruge za promicanje i zaštitu Ustavom zajamčenih prava građana, čelnici Hrvatskih cesta te kaštelanski gradonačelnik Ivan Udovičić.

Prihvaćen je model koji se primjenjivao prilikom izvlaštenja na već izgrađenoj dionici ceste Solin-Kaštel Gomilica u dužini 4,2 kilometra. Isto tako, dogovoreno je da ponuda za dionicu bude prosjek na do sada danim ponudama u postupku izvlaštenja na već izgrađenoj dionici. Za dijelove zemljišnih čestica koje nakon izvlaštenja ne budu podobne za daljnje korištenje, dogovoreno da će se primjenjivati odredbe Zakona o izvlaštenju.

 - U načelu smo zadovoljni postignutim dogovorima. Udruga je uspostavila partnerske odnose s čelnicima Hrvatskih cesta, dok je isto tako postignut i dogovor za zajedničko rješavanje svih eventualnih problema ako do njih dođe – izjavio je predsjednik Udruge Bogdan Pensa. Zadovoljstvo nije krio ni prvi čovjek Hrvatskih cesta Stjepko Boban. Uz zajamčenu suradnju s novoosnovanom udrugom Boban je najavio kako će uskoro početi radovi na izgradnji dugo očekivane česte.

J.Žarko

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 05:56