StoryEditorOCM
KošarkaZadarski kantun

Danijel Jusup zna kako postaviti obranu i onda udariti kontrama: ‘Ključno je Splitu ne dopustiti napadački skok’

Piše Dražen Žura
1. lipnja 2023. - 08:00

Podosta toga je upućivalo kako će košarkaški Zadra nakon iznimno vrijedne pobjede protiv Splita ostati na istoj adresi do drugog ogleda, međutim, odluka je pala – vraćamo se kući. Tamo gdje se odradio uvod u veliku priču, odnosno, pobjedu koja u finalnoj seriji znači mnogo, ali su svi složni kako euforiji nema mjesta.

– Napravit ćemo taktičku pripremu, vidjeti koje stvari smo radili dobro, a koje nismo u prvoj utakmici. Ponovit ću kako je jako bitno da Splitu ne dopustimo napadački skok, da budemo čvrsti i ne damo im da nas na ovaj ili onaj način izguraju iz pozicije za skok – ponovio je Danijel Jusup, svoje riječi uoči prvog dvoboja sa Splitom.

Nedvojbeno, ono što priželjkuje Jusup jeste da momčad Zadra zadrži mentalnu matricu koje su se čvrsto držali svih četrdeset minuta i tako na visokoj razini zakoračili u zadnju dionicu u kojoj su „žuti pukli” po šavovima.

– Dobili smo jednu utakmicu, to nije dovoljno. Svaka utakmica je finale za sebe i onaj tko želi postati prvak mora pobijediti u tri finala. Samo takav pristup može dovesti do rezultata. Split je jako dobra momčad, uvijek smo s njima u neizvjesnim utakmicama, nadam se i vjerujem da ćemo se uspjeti zadržati svježinu, koncentraciju, mirnoću, izdržati pritisak splitske publike, igrati svoju igru i vidjeti što će to donijeti. Zahvaljujem navijačima što su nas bodrili, bili nam potpora,pozivam ih da budu uz nas, a mi ćemo se truditi opravdati njihovo povjerenje – poručio je Jusup, jer je zadarska momčad doista imala impresivnu zvučnu kulisu iza sebe.

Osobito dojmljivu partiju pružio je Karlo Žganec, igrač iznimno zavidne sportske inteligencije, jednako tako i srčanosti, pa i onih trenutaka u kojima do izražaja dolazi jednako tako i sportska drskost. Treneri vole kazati kako zna odraditi „ prljavi” posao u igri.

- Ništa još nije gotovo, naprotiv, napravili smo tek jedan korak, istina, dosta bitan, do kojeg smo došli tako što se iskoristilo sve što nam je bilo ponuđeno. Ali, ne smije se smetnuti s uma kako

smo do pobjede stigli zahvaljujući koncentraciji i mirnoći koju smo iskazali kad je bilo najpotrebnije. Ne smijemo se uoči druge utakmice opterećivati onim što je bilo u prvoj, jer bismo tako sebi napravili štetu, moramo odigrati kao da se nije dogodilo ništa posebno. Jer bi nas svako drugo razmišljanje moglo odvesti u problem. Sigurno se svi sjećaju kako je lanjske sezone Zadar u finalnoj seriji poveo protiv Cibone i na kraju izgubio u majstorici u Zagrebu. Zato oprezno, Split je momčad koja ima svoju kvalitetu, jer da nije tako sigurno ne bi došli do finala – zaključio je Žganec.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 00:14