StoryEditor
Košarkaberlin u 13 sati

Danas ždrijeb Eurobasketa: na turniru sudjeluju 24 reprezentacije, Hrvatska ne može u grupu sa Slovenijom, Poljskom i Turskom

29. travnja 2021. - 10:06
Luka Gerlanc/Ilustracija/Cropix

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija danas će saznati protivnike na Eurobasketu koji će se 2022. godine održati u Njemačkoj, Italiji, Gruziji i Češkoj.

Na natjecanju sudjeluju 24 reprezentacije koje će biti podijeljene u četiri skupine s po šest sudionika, a Hrvatska je uoči današnjeg ždrijeba u Berlinu s početkom u 13 sati prema poretku na FIBA-inoj svjetskoj ljestvici smještena u treći pot s Poljskom, Turskom i Slovenijom.

To su tri suparnika s kojima ne može igrati u istoj skupini. U prvom su potu Španjolska, Srbija, Grčka i Francuska, u drugom Litva, Rusija, Italija i Češka, u četvrtom Njemačka, Ukrajina, Finska i Gruzija, u petom Belgija, Mađarska, Izrael i Velika Britanija, a u šestom Bosna i Hercegovina, Nizozemska, Estonija i Bugarska.

Zbog situacije s koronavirusom ceremonija ždrijeba održat će se iza zatvorenih vrata, uz prisustvo samo četiri nacionalna saveza domaćina prvenstva i ograničen broj gostiju. Eurobasket je na rasporedu od 1. do 18. rujna 2022., domaćini skupina bit će Köln, Milano, Tbilisi i Prag, a kompletnu završnicu od osmine finala nadalje ugostit će Berlin. Iz svake od četiri skupine u nokaut-fazu prolaze po četiri reprezentacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. lipanj 2021 07:11