StoryEditor
Košarkazakucavanje

Dalmatinski derbi na Baldekinu: policija na nogama, Funcuti slave rođendan, a stiže Tornado

14. travnja 2018. - 16:02
sibenik_hermes06-240318

Košarkaši GKK Šibenika žive odličnu sezonu u kojoj su, među ostalim, pobjeđivali i ABA ligaše Cibonu i Split. Najvatreniji navijači “narančastih” zasigurno bi obje te pobjede, i još pokoju “za žuntu”, dali za slavlje nad Zadrom. Jer, svaka čast svima, ali Zadar je najljući rival Šibenčanima. O tome svjedoči i transparenti sadražaja tipa “Svi na Baldos”, “Diži se gradino”, ili “Nema opravdanja”, koji su danima izvješeni po Šibeniku.

Eventualna pobjeda “građana” nad Zadrom u košarkaškom dalmatinskom derbiju, koji je na rasporedu u subotu u 17 sati na Baldekinu, imala bi posebnu specifičnu težinu budući da bi bila dar šibenskim Funcuti ma za njihov 35. rođendan, koji je službeno proslavljen 10. travnja.

No, nastavak rođendanske fešte najavljen je i za vrijeme subotnje utakmice. Zbog starog antagonizma Funcuta i zadarskog Tornada utakmica Šibenika i Zadra zahtijeva posebne mjere osiguranja. Šibenska policija je budna: 

- Djelatnici PU Šibensko- kninske će prije, za vrijeme i nakon utakmice vršiti foto i video snimanje na prostoru sportske dvorane Baldekin, kao i na prilaznim pravcima dvorani - rekla je Marica Kosor, glasnogovrnica šibensko-kninske policije.

O tehničkim podacima izvijestio je Damir Grandeš, tajnik GKK Šibenika:

- Ulaznica više nema. Očekujemo punu dvoranu i za ovu prigodu postavili smo dodatnih 150 stolica ispod koševa. Kapacitet će biti oko 1050 mjesta. Vrata dvorane bit će otvorena od 15,45 sati te pozivam gledatelja da dođu na vrijeme i da sjednu na obilježena mjesta. Osiguranje će biti na vrlo visokom nivou. Angažirano je dosta zaštitara i policajaca. Očekujemo dolazak stotinjak pripadnika Tornada. Za njih će biti osiguran poseban dio na tribini, kao i obično kad su u pitanju utakmice visokog rizika - rekao je Grandeš.

Cilj Šibenčana je sačuvati nepobjedivost na Baldekinu:

- Cijeli grad je u euforiji, svi žive za ovu utakmicu, koja nije “obična”. Zadar koji ove godine igra iznenađujuće dobro svakako je dodatni motiv. Ostavit ćemo srce na parketu. No, ne mogu reći hoće li to biti dovoljno za pobjedu - rekao je Ivan Mileković, Zagrepčanin u narančastom dresu, kojem će ovo biti prvi dalmatinski derbi.

Šibenčani su odavno ostvarili glavne ciljeve za ovu sezonu. Primarni je bio ostanak u ligi, a sekundarni plasman u play off. Sada se kao skriveni cilj nameće osvajanje četvrtog mjesta:

- Naš zadatak nije ganjanje plasmana, već dati maksimum u svakoj utakmici do kraja sezone. Što se Zadra tiče, dodatno nas obvezuje činjenica jer znamo koliko ova utakmica znači našim navijačima. Da zaključim, derbi sa Zadrom je nagrada za navijače i igrače za sve dobro što smo prošli tijekom ove sezone - poručio je Vladimir Anzulović, trener GKK Šibenik.

On je “pecnuo” i kolegu sa Zadrove klupe Aramisa Naglića:

- Čitam da se Naglić boji za regularnost i naklonost..Budući da trener ekipe koja je sedam puta skuplja od nas strahuje uoči naše utakmice, već ta činjenica je velika pobjeda za nas - kazao je Anzulović.

Izdvojeno

12. srpanj 2020 00:21