Sport Košarka

još tri kola

Zadrani lakše dišu, ali za opstanak se treba još pomučiti

još tri kola

Čak ni najboljim vidovnjacima teško da bi to pošlo za rukom, pa je nepotrebno raditi križaljke, moguće krugove, jer je od sedmog do dvanaestog mjesta gužva kao u mravinjaku. Košarkaši Zadra su pobjedom protiv Cibone napravili korak prema nešto mirnijem nastavku prvenstva, iako su u jednom trenutku “vukovima” prepustili vodstvo, pa se činilo da bi im još jedna važna pobjeda mogla izmigoljiti iz ruku. Jer, ne smije se zaboraviti da su imali prednost od jedanaest poena viška koje su “pretvorili” u minus pet. 

- Bio je to težak period za nas, ali igrači s klupe i oni na terenu su disali kao jedan. Zamjene su dale ključne defenzivne role, ali i koševe i asistencije, tako da je ovo timska pobjeda i samim time još i vrjednija – kazao je Ante Nazor, trener Zadra.

Nedvojbeno se moramo složiti s Nazorom jer ubačaji Petra Marića, trica pa dvica, dodavanja Lovre Bašića i u konačnici poeni Domagoja Vukovića pokrenuli su povratak na pobjedničku stazu.

- Iza nas je velika i jako važna pobjeda u kojoj smo pokazali da znamo i možemo. Tome svjedoče igre u zadnja dva kola, trijumf u gostima kod Mega Bemaxa i sad s Cibonom – veli Vuković koji je u nepunih devetnaest minuta igre dobro nabildao statistiku. Pogodio je Domagoj dva slobodna bacanja, za dva poena gađao tri od tri, ubacio je dvije trice iz tri pokušaja, a tome je pridodao i šest skokova. 

I pored toga što je u jednom trenutku imao vodstvo 41:30, Zadar nije znao prelomiti utakmicu.
- Nije to baš jednostavno. Cibona ima iskusnog trenera koji je stalno mijenjao taktiku, u obrani i napadu, vodio je računa koga od naših igrača treba bolje motriti. Kako mi kroz cijelu sezonu igramo uz oscilacije, nekako je taj dio igre od plusa do minusa ispada kao nešto normalno – nasmijao se Vuković.

Mnogi su u trenucima kad se “plesalo na žici” pomislili kako će Višnjik ponovno preplaviti Krka. Što su glavi imali Vuković i društvo?

- Rekao sam već kako smo izgleda navikli imati te “crne rupe”, srećom ovoga puta smo se trgnuli, odigrali momčadski, krajnje agresivno na loptu, borbeno. Kad je tako onda i ne razmišljate previše o minusu, k tomu potpora s tribina bila nam je “vjetar u leđa”. Nismo imali pravo na opuštanje, ne samo zbog Cibone koja ima svoju vrijednost, nego i zbog navijača kojima zahvaljujem u ime svih nas - zbori Vuković koji misli kako ovom pobjedom opstanak još nije riješen. Ono što njega i ostale može “spustiti” na zemlju jesu utakmice, suparnici u zadnja tri kola. Najprije valja u goste Budućnosti, onda dolazi Crvena zvezda, i na kraju ih čeka Igokea u Laktašima.

- Lijepo bi bilo uzeti jednu pobjedu. No, s nama se nikad ne zna... izgubimo od Krke i Hermes Analitike, ali dobijemo Partizana u Beogradu. Uglavnom, mirniji smo nego prije ove pobjede protiv Cibone... – zaključio je Vuković.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka