Sport Košarka

mijenjaju k'o čarape

KK Split dobio novog čelnog čovjeka, evo tko preuzima fotelju direktora kluba s Gripa

mijenjaju k'o čarape

Edo Blažević novi je direktor Košarkaškog kluba Split. Odlučio je tako Nadzorni odbor, dva dana nakon što je Maroje Bubalo objavio da se iz osobnih razloga povlači s mjesta direktora. S njim je na sjednici NO-a postignut sporazumni raskid ugovora.

Nadzorni odbor na čelu s predsjednikom Domagojem Maroevićem već je neko vrijeme, predmnijevajući da Bubalo neće još dugo moći obavljati posao direktora, radio na pronalasku njegova nasljednika. Pronašli su ga u Blaževiću, 42-godišnjem diplomiranom kineziologu i dugogodišnjem sportskom djelatniku, ujedno i nositelju katedre na Kineziološkom fakultetu u Splitu (specijalistički studij).

- U klub dolazim željan rada s ciljem ostvarivanja programa koji sam prezentirao NO-u, a to znači financijska stabilizacija kluba, ulaganje u infrastrukturu, povećanje broja djece u Školi košarke i stvaranje marketinškog proizvoda koji će uz prepoznatljivost kluba dovesti do povećanja prihoda i rezultatski iskorak uz održivo poslovanje. Zahvaljujem svima na potpori koju već sada dobivam i osjećam veliku odgovornost i želju za dokazivanjem pri preuzimanju ovako velikog kluba – bile su prve riječi novog kormilara žutog broda.

Maroević je dodao:

- Blaževića smo odabrali zbog njegova bogatog iskustva u sportu, a posebno u radu s vrhunskim sportašima i mladima. Vjerujemo da s njim, njegovom energijom i znanstvenim pristupom možemo postići veći broj djece u mlađim uzrastima.

Dosadašnji direktor Bubalo ostaje klubu na dispoziciji u ulozi tajnika-volontera Splitove druge momčadi Universitas.

- Hvala radnoj i sportskoj zajednici kluba, kao i članovima NO-a, uz čiju sam pomoć sudjelovao u stabilizaciji kluba, realizaciji i pokretanju procesa koji su sada već vidljivi, a sve u želji da naši „žuti“ ponovno steknu status najvećeg sportskog kluba s ovih prostora. Bila mi je iznimna čast i nadam se da sam ispunio sva očekivanja i izazove koji su stavljeni pred mene, nažalost zbog zdravstvenih razloga u obitelji nisam u mogućnosti više obavljati dužnost direktora – rekao je Bubalo.

Za kraj dodajmo kako je Ante Grgurević imenovan novim šefom omladinskog pogona, ali će nastaviti obavljati i funkciju pomoćnika trenera prve momčadi Vladimira Anzulovića.

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka