Sport Košarka

epilog incidenta

Brutalan napad na hrvatsku reprezentativku: Hamby kažnjena suspenzijom od tri mjeseca, ali novi video otkriva drugačiju sliku incidenta

epilog incidenta

Prijatelji košarke ostali su zatečeni, tako brutalan napad šakom prema glavi suparnice nije zabilježen na europskim parketima. Uz to napadačica Dearice Hamby igrala je u WNBA, a ni talijanska liga nije baš neko malo natjecanje. Nakon kontakta sa hrvatskom reprezentativkom Ivanom Tikvić, Hamby je krenula i u dodatni obračun. Scena je bila jako ružna uz dodatnu činjenicu da je hrvatska reprezentativka Tikvić bila i u nesvjesti, pa ju je čak i medicinska ekipa u dvorani reanimirala.

Talijanski košarkaški savez zatvorio je "slučaj" tromjesečnom suspenzijom. Noi s kaznom se ne slažu niti Amerikanka Hamby, niti njen klub Raguse čiji je predsjednik Davide Passalacque kategorički odbacio svaku krivnju svoje igračice:

- Dearica nam je nakon razgovora rekla da nije udarila hrvatsku košarkašicu.

Koliko su uvjereni u nedužnost svoje igračice na svojim su stranicama objavili video snimljen iz drugog kuta pokazuje namjeru Amerikanke da udari Ivanu Tikvić, ostaje do kraja nerazjašnjeno je li kontakta bilo. No zbog nastavka kretanja i proklizavanja na partketu Tikvićeva je pala i udarilo glavom o tlo nakon čega je ostala ležati bez svijesti. Kasnije joj je dijagnosticiran potres mozga i trenutno je nalazi na kućnoj njezi.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka