Sport Košarka

Drama u Torinu

Hrvatska izbornica zgrožena divljačkim napadom: To je nenormalno, nikada nisam doživjela takvo nešto

Drama u Torinu

Hrvatsku košarkašicu Ivanu Tikvić liječnici su morali spašavati, reanimirati nakon što je poslije divljačkog napada i udarca protivničke igračice rukom s leđa pri padu udarila i glavom u parket. Igračica talijanskog Fixi Piramis Torina je nakon nekog vremena zatim ostala bez svijesti. Kada su vidjele ozbiljnost situacije, njene suigračice su panično tražile liječničku pomoć. Poslije pružene pomoći liječnika na licu mjesta, Tikvić je odvezena u bolnicu gdje je potom podvrgnuta brojnim pretragama. Iz bolnice je zatim puštena na kućnu njegu. Hrvatska reprezentativka uspješno se oporavlja, ali drama koja (joj) se događala u Torinu obilježit će joj život, pamtit će je svi koji su se zatekli tamo na terenu, tribinama...

- Nakon cjelonoćnih pretraga naša Ivana Tikvić je izašla iz bolnice "Martini" u Torinu. Ivana je sve u svemu dobro! - objavio je dobre vijesti torinski klub.

- Strašno je to što se dogodilo. Ne mogu nikako razumjeti potez te igračice. Iz dvorane su je vodili u bolnicu na pretrage, nakon čega je puštena kući. Pokušavali smo doći do nje, ali dosad se još nije nikome javljala – rekla nam je pomoćna trenerica hrvatske reprezentacije Vedrana Grgin Fonseca.

Izbornica reprezentacije Hrvatske Anđa Jelavić osudila je divljački, pa rekli bismo i podmukli napad na svoju igračicu s kojom do jučer nije uspjela stupiti u kontakt.

- Vjerojatno je Ivana još uvijek u šoku nakon onoga što se dogodilo, kao i svi mi. Ne očekuješ da se takvo nešto može uopće dogoditi na sportskim terenima. Igrala sam košarku profesionalno 18 godina i baš nikada nisam doživjela takvo nešto. To je za svaku osudu, tako nekoga udariti šakom u glavu. Ajde još nekako kada se nešto i dogodi u žaru borbe na utakmici, ali ovako... I onda kada je pala ponovno ju je htjela napasti. To je nenormalno – rekla je Jelavić i poželjela Tikvić što brži povratak na parkete.

- Nadam se da će se Ivana što prije oporaviti.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka