Sport Košarka

vjerovali ili ne

Zadrani slavili iz slobodnih bacanja: drugo poluvrijeme postigli samo devet poena iz igre

vjerovali ili ne

Svjetska košarkaška statistika će morati u svoje "knjige" debelim slovima upisati pobjedu Zadra u Srijemskoj Mitrovici, jer je nastala gotovo na crti nemogućeg. Ili... Nije pretjerano pozvati se i na staru rubriku: "Vjerovali ili ne?" u kojoj će pisati kako je zadarska momčad u drugom dijelu utakmice upisala, 28 poena od čega 19 realiziranih slobodnih bacanja i devet poena iz igre.

Lako je zapisati one koji su imali mirnu ruku, odnosno, Joshua Bostic zabio je "tricu", Luka Božić i Ive Ivanov za dva poena ! Na koncu prava drama koju je nakon kratkotrajnog vodstva Mega Bemaxa, prekinuo Ivanov...

Onda je krenula prava opsada beogradske momčadi, međutim , nisu imali dovoljno mirnoće, s ni jedne pozicije, čak ni kod slobodnih bacanja, točnije, Nikola Rebić, jedan od njihovih najboljih igrača promašio je oba u trenutku novog moguće preokreta. Skok Ivanova i jedno realizirano bacanje Bašića odveli su našu momčad k iznimno vrijednoj pobjedi u gostima.I kad dobiješ jednu ovakvu utakmicu onda se stvarno moraš veseliti, kao što su i učinili Zadrani.

Inače, kroz prvo poluvrijeme sve je teklo kao med i mlijeko, razigrani Bostic je nemilice napadao koš domaćina, od njegove preciznosti i dodavanja Bašića, stalno je Megu tjeralo u očaj. Sve do 22. minute prednost Zadra iznosila je 11 poena, međutim, previše napravljenih gluposti očitovane u gubljenju lopte (17), jednako i stvaralačkoj krizi u konačnici nije imalo veliku cijenu.

Semafor

Mega Bemax – Zadar 71:73 (21:24, 14:21, 19:11, 17:17)

SRIJEMSKA MITROVICA – Dvorana "Pinki".Gledatelja:600.

Suci: Radović(Hrvatska), Belošević(Srbija) i Javor (Slovenija).

MEGA BEMAX: Mushidi (6), Rebić (16 ), Sinovec (3), Čančar (11), Bitadze (2), Jovičić, Lazić (2) Koprivica, Samardžiski (5), Ennis (9), Fundić (17), Kapetanović.

ZADAR: Knowles (3), Bašić (1), Ivanov (14), Kraljević(1), Jelenković, Krajina (10), Bostic (27) , Brzoja (1) , Špralja (2), Božić (11).

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka