Sport Košarka

IZNAD OBRUČA

Još da je netko igrao obranu: Zadrani usisali 'mrave' s pola snage

IZNAD OBRUČA

Sve je što se tiče konačnog ishoda bilo jasno prije nego li je uopće krenula utakmica, jer je Zadar toliko nadmoćan nad Zagrebom, da se svaki drugi rasplet mogao dogoditi samo u snovima. Ali, ona ravnodušnost prema poslu u obrani kakavu je iskazivala zadarska momčad iskazivala kroz prvo poluvrijeme, kidala je nerve i onima posve mirne naravi.

Sjedio je i Aramis Naglić na klupi očito željan ozbiljne besjede u svlačionici. Tako i bijaše jer je u novih dvadest minuta "utrčao" neki posve drugi Zadar pred kojim je Zagreb svake sekunde sve više padao na koljena. Ponajviše su riječi trenera Naglića slušali Preston Knowles, Domagoj Vuković i Kristijan Krajina.

Jedino se na drugoj strani nije predavao Martin Junaković, bilo ga je posvuda, igrač kojem je zasigurno mjesto u nekom ozbiljnijem klubu. Istina, valja istaknuti i učinak Franka Šanga. Ali ni Junakovićeva iskričavost, napose precizost, nije pomogla "mravima" koji su skroz nestali sa scene u trećoj četvrtini, uz realizatorski oporavak u zadnjoj dionici, koji im nije donio neku promjenu na semaforu.

Tornado je pak pjesmom, koja nije izostala kroz cijelu utakmicu, podsjetio kako u subotu slijedi velik derbi regionalne ABA lige, ogled s beogradskim Partizanom na Višnjiku.

Semafor Višnjika

Zadar – Zagreb 124:99 (33:32, 23:18, 38:18, 30:31)

ZADAR – Dvorana "Krešimir Ćosić". Gledatelja: 1001.

Suci: Goleš, Jurčević i Živaljić.

ZADAR: Knowles (20), Bašić (16), Ivanov (10), Jelenković, Krajina (18), Vuković (23), Brzoja (11), Špralja, Tomas (10), Božić (16).

ZAGREB: Ogrizović (2), Junaković (36), Herceg, Bačevina, Buovac (5), Palokaj (8), Proleta (13), Ćar (3), Šango (21), Macner (8), Radoš (3), Lončarić.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka