Sport Košarka

pojačanje na centarskoj poziciji

Zadranin u žutom dresu nosi patike broj 53 i jedva čeka da sezona počne: Možemo pobijediti sve!

pojačanje na centarskoj poziciji

Nakon sezone za zaborav u dresu matičnog kluba Zadra, Mariju Špaleti osmijeh ne silazi s lica.

- Dolazak u Split najbolji je potez koji sam mogao napraviti. Apsolutno sam pogodio. Svi su me primili sjajno, atmosfera je baš super. Zdrava sredina za rad – kaže nam Mario koji igra na poziciji centra. Klasična „petica“.

Lani se u Višnjiku nije naigrao, minutažu je dobivao na kapaljku te je jednostavno morao promijeniti sredinu kako bi se nastavio razvijati kao igrač. Sa Zadrom se nije rastao u najboljim okolnostima, bilo je tu puno gorčine s obje strane, no Mario se više ne želi vraćati na taj period. Okrenuo je novu stranicu i nada se da će mu ona donijeti preporod. Kao recimo Henriku Širku koji je prije dvije godine, također nezadovoljan nakon epizode sa Zadrom, stigao na Gripe i u međuvremenu postao kralj, heroj. Svojevrsna ikona kluba i „totalnog žutila“.

- Došao sam tu na probu i zadržali su me. Split je za mene bio najbolja opcija. Pomoćni trener Ante Grgurević svaki dan radi individualno sa mnom, najviše radimo na leđnoj tehnici – zadovoljno priča Špaleta koji je prvi put u životu otišao od obitelji i rodne kuće.

- Sve mi je još novo i zanimljivo. Tu je i moj Zadranin Pavle Marčinković, ali dobar sam sa svim igračima. Ekipa je baš super.

Dolaskom Špalete trener Ivica Skelin dobit će na visini u reketu, što mu je prošle sezone nedostajalo. Špaleta je, naime, visok 211 cm te će ove sezone biti najviši igrač „žutih“. Ima i nogu broj 53 (!), pravi je div. Za usporedbu, naš teniski as Ivo Karlović koji je jednako visok ima nogu 51.

- Imam najveću nogu u svlačionici, a za ligu ne znam.

Čisto tehničko pitanje – nalaziš li uopće obuću tako velikog broja?

- Ako naletim na moj broj, samo uzmem. Nema biranja, haha! – priznaje Špaleta koji će u prosincu ove godine proslaviti 22. rođendan.

Što očekuješ od sebe u novoj sezoni?

- Trud i rad, da dam sve od sebe.

I da igraš više nego prošle sezone?

- Naravno. Ali to moram i zaslužiti.

A što očekuješ od momčadi?

- Da nastavimo s dobrim rezultatima iz prošle sezone. Sve se može, pa i pobijediti Cedevitu. Ništa nije nemoguće.

Danas napokon kreće sezona - stiže Zrinjski na Gripe - je li uzbuđenje na vrhuncu?

- Je, bilo je i vrijeme da napokon počnu utakmice! Nestrpljivi smo.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka