Sport Košarka

iz los angelesa u dalmaciju

Prvi stranac u Splitu nakon četiri godine trenira s NBA igračima, a uzor mu je Chris Paul

iz los angelesa u dalmaciju

Playmaker Michaelyn Duane Scott (24) prvi je stranac u redovima Splita nakon četiri godine, a prvi Amerikanac još od 2009. godine.

- Zanimljivo. Nisam to znao – kaže nam Scott. Nisu se dugo u Splitu odlučili za dovođenje stranca, ali odličnom prošlom sezonom u redovima Jollyja ponukao je "žute" da ga angažiraju. Mladić iz Los Angelesa prije šibenskog kluba prvu europsku destinaciju imao je u litvanskom Šiauliaiju s kojim je bio i prvak Baltika. Zašto si se odlučio na ostanak u Hrvatskoj?

- Svidjelo mi se prošle godine u Šibeniku, a Split nije daleko. Samo jednom sam prošle sezone igrao protiv Splita, ali svidjela mi se atmosfera i momčad. Imao sam kombinacije za odlazak u Švicarsku, ponovno u Litvu, ali najviše me zaintrigirao Split – priča nam Scott koji će pojačati konkurenciju na poziciji razigravača Filipoviću i Kalajžiću.

- Obožavam ih. I oni su jedan od razloga zašto sam došao. Oni mi mogu puno pomoći, skinut će pritisak s mene, a i ja ću pomoći njima, igrati za momčad. I s trenerom sam pričao o tome kako želi da igramo i s dvojicom razigravača.

Iz Los Angelesa si, jesi li navijač Lakersa ili Clippersa?

- Više sam bio skloniji Clippersima, ali samo zbog Chrisa Paula koji mi je najdraži igrač. No, ne navijam za klub nego pratim igrača. Zbog Paula sada navijam za Houston Rocketse.

Podsjeća li te klima u Dalmaciji na Kaliforniju?

- Volim biti uz more, to me opušta. Split me podsjeća na Los Angeles, a ionako ne volim velike gradove.

U Split si stigao iz Seattlea?

- Dobar dio ljeta proveo sam u Seattleu jer tamo poznajem više NBA igrača, Zacha LaVinea (nap.a. Chicago Bulls), Jamala Crawforda (nap.a. Minnesota Timberwolves) koji mi je dobar prijatelj. Tamo ponekad i treniram s njima.

Hrvatska ti je stepenica više prema jačim europskim ligama?

- Trener Skelin mi se odmah svidio. Odmah na početku rekao da me ne želi vidjeti ovdje iduće sezone. Na prvu sam stao i pitao se pa što ovaj govori, a onda mi je pojasnio. Ako budem igrao loše neće mi klub htjeti produžiti ugovor, a ako odigram dobro Splitu će to biti super, a doći će neki jači klub po mene.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka