Sport Košarka

prinova na gripama

Žuti su bili najkonkretniji: 'Nije važno koliko imaš godina nego kako se osjećaš'

prinova na gripama

Nakon šest godina u našoj metropoli Pavle Marčinković opet je doma. U Dalmaciji. Doduše, nije doslovno doma, na zadarskom Poluotoku. Ali dođe na isto.

- Ovdje je život ugodniji, lijepo je vrijeme, ljudi se još kupaju... Vrijeme dosta utječe na raspoloženje. U Zagrebu nekad i po mjesec dana ne vidiš sunce – kaže nam Pavle koji je na Gripe stigao nakon četiri godine u dresu Zagreba koji je danas u financijskim problemima.

- Split je bio najkonkretniji od zainteresiranih klubova. Osjetio sam koliko im znači da dođem i zato sam tu.

Matični klub Zadar bivši reprezentativac Hrvatske napustio je 2011., prešavši u Cibonu gdje je bio dvije godine. Imao je kratke epizode u Bugarskoj i na Cipru, a onda je otišao u Trnsko gdje se izvrsno slagao s trenerom Danijelom Jusupom.

S Marčinkovićem će Split dobiti na iskustvu (28 godina), energiji i skočnosti. Primarna mu je pozicija krilo, ali bez problema može odraditi i ulogu „četvorke“. Na Gripama je sada jedan od najstarijih u svlačionici, što mu je neobičan osjećaj.

- Sjećam se kad sam o Periću i Rančiću razmišljao da su stari, a ja mlad, haha. Onda te stignu godine i sad sam ja njihovome mjestu. Ali kako se kaže, nije važno koliko imaš godina nego kako se osjećaš.

Što si najviše naučio iz šest godina života u Zagrebu?

- Da mi je najvažniji status u klubu i da se osjećam korisno. Nakon Cibone nisam se zalijetao u angažmane u koje nisam bio siguran.

A što očekuješ od sebe na Gripama?

- Došlo je vrijeme da pomažem mladima kao što su meni pomagali drugi, no doveden sam i da utječem na rezultat. Ovdje me dočekala sjajna energija i zdrava atmosfera. Ekipa je super, tu je i izbornik Skelin...

Osim što je košarkaš, Pavle privodi kraju i studij na Višoj trenerskoj školi Kineziološkog fakulteta u Zagrebu. Ostao mu je još jedan ispit, no o trenerskom poslu još ne razmišlja. Posve je koncentriran na sezonu što je pred njim. Sezonu punu izazova u žutom dresu.

Osobni karton  

Godine: 28
Visina: 199 cm
Pozicija: krilo
Klubovi: Zadar, Cibona, Akademik Sofia (Bugarska), Apollon Limassol (Cipar), Zagreb, Split 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka