Sport Košarka

cibona na gripama

Ide brat na brata, Andrija na Antu

cibona na gripama

Teška sezona Splita, koju su prije svega obilježili preoblikovanje, problemi s financijama i ozljedama, bliži se kraju, večeras (19 sati) će se ‘žuti’ od svojih navijača oprostiti utakmicom protiv Cibone. Klub s Gripa više nema šansu izboriti doigravanje, ali ‘vukovima’ nakon poraza od Jollyja visi startna jedinica.

- Bilo bi lijepo od svojih se navijača oprostiti pobjedom. Vjerujem da ćemo svi guštati i, ako Bog da, slaviti - poželio je igrač Splita Bruno Markulin.

U ovom susretu ‘žuti’ će ponovno biti na sto muka oko sastava, ne samo zbog ozljeda već i stoga što je ovog vikenda Split domaćin završnog turnira juniorskog prvenstva Hrvatske. Kalkulirat će se s minutažom juniora u seniorskom ogledu.

- Ovo je pravi vikend košarke u Splitu. Nekako ćemo sve to iskombinirati, u ovakvim utakmicama mladi igrači rastu. Ništa nam ne ide u prilog, pogotovo ozljede, ali ne tražimo isprike - rekao je pomoćni trener Splita Ante Grgurević, te se osvrnuo na događanja oko kluba.

- Zadnjih dana pozitivni signali dolaze iz grada, nadamo se da je to pomak prema deblokadi računa i isplati zaostalih plaća. Nije bilo lako. Nadam se da će se napokon situacija promijeniti, da će biti lakše. ‘Žuti’ na ‘vukove’, brat na brata.

Ovaj susret na Gripama mogao bi biti i okršaj braće Žižić koji bi se prvi put u seniorskoj konkurenciji trebali naći na suprotnim stranama.

Iskusni 33-godišnji centar Cibone Andrija Žižić u susretu protiv svog matičnog kluba za protivnika će imati 17 godina mlađeg brata Antu koji je u pobjedi protiv Zagreba na Gripama u zadnjem kolu debitirao u službenim susretima za seniore ‘žutih’.

F. VULAS

Raspored

Liga za prvaka, 13. kolo: danas Split - Cibona (19 sati);

sutra Zagreb - Kvarner 2010 (18), Zadar - Alkar (20), Cedevita - Jolly JB Šibenik (20.30 - prijenos Sportklub).

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka