Sport Košarka

košarkaški TRANSFER

Damjan Rudež iz Splita ide u Union Olimpiju

košarkaški TRANSFER

Žao mi je što odlazim iz Splita jer sam tu proveo lijepo razdoblje, ali nisam mogao više riskirati i čekati da se iskristalizira financijska situacija u klubu - kaže Rudež

Žao mi je što odlazim iz Splita jer sam tu proveo lijepo razdoblje, ali nisam mogao više riskirati i čekati da se iskristalizira financijska situacija u klubu - kaže Rudež

Kratko su se navijači Splita CO radovali što njihov klub opet ima košarkaša koji kandidira za reprezentaciju Hrvatske. Večer prije nedjeljnog okupljanja izabrane vrste u Selcu Damjan Rudež je potpisao ugovor s ljubljanskom Union Olimpijom te će 22. rođendan i eventualni nastup na atenskom Kvalifikacijskom turniru za Olimpijadu dočekati kao “zmajček”.

Zagrepčanin je tako iskoristio mogućnost iz ugovora koja mu je dopuštala odlazak s Gripa. Prije dvije godine potpisao je ugovor na dvije plus jednu godinu, uz opciju da nakon isteka dvije sezone može otići uz naknadu od 50 tisuća eura. Nakon dvije sezone u kojima je u Splitu revitalizirao svoju karijeru poslije dvogodišnjeg boravka u belgijskom Oostendeu, mogućnosti igranja u Euroligi nije se mogao oduprijeti.

Ponuda koja se ne odbija

- Bilo je i drugih ponuda, ali nisam se mnogo dvoumio. Olimpija je ponudila odlične uvjete, a prevelik je bio izazov igranja u Euroligi - istaknuo je Rudež koji je za “zmajčeke” potpisao na dvije plus jednu sezonu.

RUDEZ_KOS4-201007
Rudeža više nećemo gledati u 'žutom' / CROPIX
Ne može se reći kako je rastanak s Gripama došao neočekivano, ali mu, kako kaže, ipak nije bilo svejedno.
- Žao mi je što odlazim iz Splita jer sam tu proveo prelijepo razdoblje, ali nisam mogao više riskirati i čekati da se iskristalizira finanicijska situacija u klubu. Još je enigma u kakvoj će situaciji Split CO dočekati iduću sezonu. Sa svima sam se na Gripama rastao u korektnim odnosima, svi mi čestitaju i drago im je zbog mene. Sretan sam što smo ipak uspjeli napraviti dobar rezultat ove sezone i što je najvažnije, vratiti publiku u dvoranu - rekao je hrvatski reprezentativac za kojeg unatoč kuloarskim pričama Cibona nije pokazala interes.

Rudež je prvi koji je Split CO napustio nakon okončanja najbolje sezone u proteklih nekoliko godina. Splićani će tako i iduće sezone na Gripama gledati Rudeža, ali u “krivom” dresu, kada slovenski prvak bude gostovao u NLB ligi. Budućnost splitske momčadi još je prilično nejasna jer su i dalje čelnici kluba u pregovorima o angažmanu novih sponzora o čemu će ovisiti i ostanak trenera Slobodana Subotića koji je na listi želja Cibone, a spominje se i u kontekstu nekih grčkih klubova.

Je li Rudež tek prvi koji će otići ili će čelnici kluba ipak uspjeti u svojoj namjeri da Split CO u narednoj sezoni ima respektabilnu momčad i napravi novi rezultatski iskorak?

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka