Sport Košarka

Dvojbe pale u promile

Ako Petrović Veliki (ipak) potpisuje za Zadar

Dvojbe pale u promile

Ne vjerujem da se nešto dramatično može dogoditi, odnosno izroditi, moram vidjeti ugovor kojeg bih večeras trebao potpisati - kaže Petrović, koji je spreman graditi moćni Zadar

Ne vjerujem da se nešto dramatično može dogoditi, odnosno izroditi, moram vidjeti ugovor kojeg bih večeras trebao potpisati - kaže Petrović, koji je spreman graditi moćni Zadar

Aco Petrović je i dalje trener Zadra! Dvojbi više nema, makar je još uvijek spreman na bijeg od onih sto posto, jer dok se ne stavi potpis na novi ugovor, ostavlja tek nešto malo promila za veliki obrat. Svejedno razgovor koji je vođen s njim, priča je s trenerom zadarskih košarkaša, prvaka Hrvatske. Uostalom, potvrdu da je Aco prihvatio klupske uvjete, a klub njegove dao nam je i Giuseppe Giergia, direktor kluba.

Je li sve baš  tako?
- Blizu smo! Ne vjerujem da se nešto dramatično može dogoditi, odnosno izroditi, moram vidjeti ugovor kojeg bih u ponedjeljak u večernjim satima trebao potpisati u Zagrebu! Ali, iskreno nikad nisam volio raditi hipotetske razgovore, jer nikad ne znaš što se može dogoditi.

Razumijemo oprez. Ali, kad svi u klubu tvrde kako je priča dobila očekivani epilog, nema razloga bježati od toga.
- Ne bježim, ali me se stavlja u vrlo neugodnu poziciju zbog onog: AKO!

Dobro, onda ćemo to  “ako bude“ umetnuti kao podlogu u priči o Aci i Zadru, pa možemo krenuti! Je li uz uvjete koje ste postavili prema klubu i koji su ispunjeni u cjelosti, jednako uvjeta išlo prema vama! Prvi bi mogao biti Euroliga!?
- Logično da su po završetku ove sezone odmah počelo razmišljati ambicioznije. Međutim, svi su svjesni da Cibona u borbu za trogodišnji euroligaški ugovor s kreće s pet bodova viška (tri jer će sudjelovati u Euroligi i dva ima u omjeru 23:21 - op.p). Zna se da će i oni imati jači budžet nego lani, samim time žele složiti jaku momčad.

VI_ZADAR_SPLIT13-060608.1
Sa Zadrom juri Euroligu, radije nego položaj sportskog direktora u Ciboni / CROPIX
Očito je kako pritisaka u tom europskom pravcu nije bilo!?
- Ne može ih ni biti. Jer tko je taj trener koji može garantirati bilo koji rezultat, pa tako i prolaz do Eurolige. Neka se javi takav ja ću mu odmah reći: “Evo ti moj ugovor“! Ali da će se na tome ozbiljno raditi to stoji!

Sukladno tomu očekujete i takvu momčad. Bitno je istaknuti kako ćete imati okosnicu od igrača koji su već nekoliko sezona zajedno u Zadru. Predstoji tek nadogradnja. Imate li  konačnu sliku?
- Moramo imati moćniju momčad. Već je istaknuto kako nam je cilj zadržati Pankracija Baraća, Andreja Štimca i Todora Gečevskog, a Juliusu Johnsonu podebljati ugovor kako ne bi sutra došao s nemoralnom ponudom od nekog europskog kluba. Zadar mora imati deset profesionalaca u svom rosteru! Na tu temu sam razgovorao sa sportskim direktorom Giergijom.

I što kaže Pino?
- Nismo obavili konačni razgovor, tek paušalno, ali mogu kazati kako se u nekim pogledima malo razilazimo, ponajviše oko pitanja mladih igrača. Držim da se u godini koja je ključna za Euroligu nema previše prostora za njih.  Tko je taj tko može reći da će Toni Prostran biti prava zamjena za američkog razigravača. U ovoj situaciji nemoguće je očekivati da vam tako mladi igrač donosi rezultat, da ima minutažu. To je teško postići! Što će sjediti na klupi? Onda može imati više štete nego koristi.

Znači li to da će biti problema u suradnji s direktorom kluba!?
- Ne! Samo obojica imamo pravo na svoje mišljenje! Zna se uloga sportskoga direktora, zna se uloga mene kao trenera. U svemu mora postojati konsenzus. Nitko ne može dovesti igrača i kazati: “Evo to je taj“! Isto vrijede za mene i Pina.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka