Sport Košarka

Repeša kreće s pripremama za Atenu

Kao rakova djeca sa svih strana svijeta hrvatski košarkaški reprezentativci danas će se sjatiti u Crikvenici odakle će započeti put prema Olimpijskim igrama u Pekingu. Da bi zaigrali pod olimpijskim obručima, naši će prvo morati izboriti plasman među tri najbolje od 12 reprezentacija podijeljenih u četiri skupine na kvalifikacijskom turniru za OI, koji će se održati u Ateni od 14 do 20. srpnja.

Repeša kreće s pripremama za Atenu / Karmen Mrkić / CROPIX
Skupina D u kojoj se s Hrvatskom izabranom vrstom nalaze Kamerun i Portoriko ne bi trebala biti previsoka prepreka, pogotovo jer prolaz u četvrtfinale neće izboriti samo posljednja momčad skupine. U slučaju drugog mjesta u skupini vrlo vjerojatno bi smo igrali sa Slovenijom koja bi u D-skupini, u konkurenciji s Kanadom i Korejom trebala biti prva. Drugo mjesto donijelo bi nam malo “lakše” Kanađane.

Iduća dva tjedna 18 pozvanih košarkaša na čelu s izbornikom Jasminom Repešom spremat će se u Crikvenici, nakon čega će odigrati dva pripremna susreta sa Slovenijom, i po jedan s Iranom i Australijom na Svjetskom kupu u Crikvenici i Otočcu. Važan je detalj kako će naši sedam dana prije početka predolimpijskog turnira put Atene gdje će sudjelovati na Akropolis kupu gdje će nam protivnici biti Brazil, Australija i Grčka.

Kako smo doznali iz redova reprezentacije, otkaza nije bilo, ozljeda ni bilo kakvih drugih problema također, pa bi se svih pozvani danas do 13 sati trebali pojaviti u Crikvenici.

JOSIP SMOLIĆ

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka