StoryEditor
KošarkaDivovi europske košarke

Član Hall of Fame-a prepun komplimenata za nekadašnjeg suparnika s parketa: Kakav zaj***n igrač je bija, ma sve živo je ima

Piše R.R.
2. prosinca 2018. - 18:51
kosarkasi_u1612-190818

U sjeni košarkaškog dvoboja Litve i Hrvatske, kvalifikacijske utakmice za plasman na Svjetsko prvnestvo 2019. u Kini u Vilniusu se dogodio susret starih suparnika s parketa, ali i velikih prijatelja. Hrvatsku "stranu" su držali centri Dino Rađa predsjednik Stručne komisije i Stojko Vranković predsjednik saveza, dok je domaćina predstavljao gorostasni Arvidas Sabonis, jedan od onih All-star igrača koji su obilježili europsku i svjetsku košarku.

Druženje, ćakula, sjećanje na stare dane, slavne, sve je to potaklo Dina Rađu koji je u svom postu, iskreno kazao sve o suisret i prisjetio se 90-tih godina prošlog stoljeća.

"Sinoć u Vilniusu našla se stara ekipa. Svi koji znaju Sabonisa isto tako znaju da je od malo riči. Medjutim sinoć se razveza ko nikad. Sitili se starih dana i bitaka na terenu. To je ono o čemu san priča prije neki dan. Lipota sporta jer ostaju prijatelji zauvik sa svih strana svita. Respect iznad svega. Kakav zajeban igrač je bija. Da ga nisu snašle povrede i da su ga Rusi pustili u NBA sa 20 godina bija bi najbolji centar svita svih vremena. I gomila brojki u knjigama sa rekordima bi mu pripadala. Ogroman, šut, dribling, pas, ledjima košu....ma sve živo je ima".

 

Izdvojeno

15. srpanj 2020 15:36