StoryEditor
Košarkadalmatinski derbi

Carter i Thompson odveli Zadar do pobjede, utakmica u Splitu odlučuje finalista

Piše Dražen Žura
23. svibnja 2022. - 22:28

Zadar je uspio iskoristiti prigodu za „ majstoricu” koja će njih ili Split odvesti u finale Prvenstva Hrvatske s Cibonom , međutim, odlučujući dvoboj igra se na Gripama! Istina, gostima je u velikoj mjeri nedostajao Toni Perković koji je zbog viroze i visoke temperature morao ostati u krevetu.

Zaključak, je kako se zadarska momčad ovoga puta predstavila i bitno boljem izdanju, čak i kad ih je suparnik pritiskao znali su se odhrvati, osobito se to odnosi na treću četvrtinu u kojoj su razbili Splićane!

Inače, početak je ponudio podosta izjednačenu igru, napose kad je riječ o vanjskom šutu, jer je u nekoliko navrata slijedio uzvrat na svaku ubačenu „tricu”. Splitska momčad je krenula prva, otvorio je Lovre Runjić, odgovorio je Justin Carter i na onu Shannona Shortera, pomogao je i Dario Drežnjak.

Onda se lopta spustila u reket, dobro je prigodu iskoristio Trevor Thompson. Zadar je u jednom razdoblju prve dionice imao prednost 20:11, pa se činilo kako su uhvatili korak, međutim, „žuti” su imali seriju 11:2, te opet demonstrirali dobar skok u napadu, što se pokazalo dobitnom kombinacijom.

Na koncu Shorter i Tonko Vuko kreirali su niz dobrih realizacija, svatko po jednu „tricu” plus Shorterova dva poena, donijeli su gostima malu, ali poticajnu prednost uoči treće dionice. I da, omjer u skokovima bio je debelo na strani Splita, 25-14, ali i činjenica da se Carter „ugasio”, 11 poena u prvoj, svega jedan u drugoj! Ono što je nedvojbeno obilježilo deset minuta nastavaka, jeste uvjerljiva zadarska prednost 25:9, doslovce su „tricama” zasuli gostujući koš,

bilo bi nepravedno ne istaknuti strijelce, jednom Martin Junaković, dvije Antonio Jordano, pa opet po jednu Carter i Drežnjak! Istovremeno , Split nije mogao pogoditi ništa, istina, jesu s crte slobodnih bacanja, dok je Roko Ukić u 27. minuti upisao prvi gostujući ubačaj iz igre, nešto kasnije dva poena imao je i Shorter.

Uz to su Splićani ostali i bez Karla Žganeca i Jonesa koji su ispunili kvotu od pet osobnih pogrešaka. Zadar je pak u 31. imao i najveću prednost, usput su promašili sedam slobodnih bacanja , uz sve je živnuo i Split, točnije Vuko, pa se Zadar morao uozbiljiti .

Učinio je to Jordano „ tricom”, kasnije je na drugoj strani počeo previše siliti Shorter , zamislio je kako je utakmica isključivo njegova. Nije to vodilo „ žuti” prema ničemu dobrom...

Zadar – Split 76:57

ZADAR – Dvorana „ Krešimir Ćosić”.

Gledatelja:1101.

Zadar – Split 76:57 ( 22 : 16 , 12:20 , 25:9, 17:12).

Suci: Tomislav Hordov( Zadar) , Josip Jurčević( Split) i Franko Gracin( Zagreb).

ZADAR: Carter ( 21), Marčinković , Paponja , Jordano(10) , Brala , Bursać(8 ) , Junaković(5 ) , Buljan , Drežnjak (13 ) , Mavra(5) , Thompson(14 ).

SPLIT: Kedžo , Runjić (3 ), Žganec(3 ) , Ukić( 8 ) , Vuko(15 ) , Čampara( 2 ) , Jukić ( 4) , Bajo , Kovačevič , Jones(2 ) , Shorter( 20).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. lipanj 2022 10:08