StoryEditorOCM

Boston propustio povijesnu priliku na domaćem parketu, Miami zasluženo u finalu: ‘Razočarao sam cijeli grad‘

Piše Sport SD
30. svibnja 2023. - 07:13

Košarkaši Miami Heata izborili su plasman u finale NBA lige. Boston Celticsi nisu uspjeli u potpunosti preokrenuti seriju, ispisati povijest i postati jedina momčad koja je u nekoj seriji doigravanja preokrenula zaostatak od 0:3.

Boston je od 0:3 stigao do 3:3 u seriji i onda je u utakmici odluke na njihovom parketu Miami slavio pobjedu 103:84. Tako će u velikom finalu Miami igrati protiv Denvera za titulu - pišu Sportske novosti.

Najkorisniji igrač finala Istoka Jimmy Butler zabio je 28 poena, dok je Caleb Martin upisao 26 poena i 10 skokova.

- Ostali smo zajedno, homogeni kao momčad- Razgovarali smo o svemu, kako uspjeti, kako otići do finala i to smo uspjeli. Ali nismo zadovoljni. Uzbuđeni smo, sretni smo, ali imamo još jednu prepreku za savladati, rekao je nakon utakmice Butler.

- Ponekad morate jako patiti da biste uspjeli u onome što zaista želite - rekao je Miamijev trener Erik Spoelstra.

Najefikasniji igrač Bostona u rasprodanom TD Gardenu bio je Jaylen Brown s 19 poena, ali i 8 izgubljenih lopti i šutom za tricu 1-9. Junak šeste utakmice Derrick White je zabio 18 poena, a Jayson Tatum 14 poena uz 11 skokova.

- Nismo uspjeli. Ja nisam uspio i imam osjećaj da sam razočarao cijeli grad. Bez obzira na sve okolnosti došli smo do ove prilike i ostali smo kratki, komentirao je Brown.

Prva utakmica velikog finala na rasporedu je u četvrtak navečer u Denveru. Nuggetsi se odmaraju od 22. svibnja kada su dovršili ‘metlu‘ protiv LA Lakersa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 09:41