StoryEditorOCM
Košarkadijele se otkazi

Bilo je vatreno unutar i okolo dvorane Jazine: policija objavila izvješće, oglasio se i direktor KK Zadar

9. veljače 2023. - 17:16

U srijedu navečer, usporedno s održavanjem sastanka na kojem su sudjelovali pojedini Gradski vijećnici, predstavnik Grada Zadra, članovi Nadzornog odbora i direktor David Gunjević, na temu, nazovimo to tako, održivosti KK Zadar, bilo je vatreno unutar i okolo dvorane Jazine, o čemu u cijelosti donosimo izvješće PU Zadarske.

"Oko 17,30 sati 8. veljače 2023. godine u Ulici Marka Marulića u Zadru, ispred Dvorane Jazine, i na dijelu kolnika okupio se veći broj osoba koje su koristile zabranjena pirotehnička sredstva, narušavajući javni red i mir te onemogućavajući nesmetan prolaz sudionicima u prometu.

Dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja, okupljene osobe oglušile su se na više upozorenja i naredbi policijskih službenika te su nastavile s protupravnim ponašanjem.

Potom su, oglušujući se na izdane naredbe, bacajući pirotehnička sredstva u smjeru policijskih službenika, bacali i staklene boce i druge razne predmete pogodne za ozljeđivanje na policijske službenike, nakon čega su policijski službenici uporabili sredstva prisile prema većem broju osoba.

Jedan policijski službenik je pritom ozlijeđen, a u tijeku je kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih okolnosti i činjenica, kao i nastale materijalne štete", stoji u priopćenju.

Nadalje, Uprava kluba, odlučila je "rezati" broj djelatnika u Radnoj zajednici, tako neslužbeno saznajemo, kako su bivši postali Petar Popović, Mario Mandir i Toni Matešić.

Razlog?

- Riječ je o poslovno uvjetovanim otkazima, cilj nam je optimalizacija poslovanja, jer ne možemo servisirati sve troškove koje imamo. Još u studenom prošle godine, kad se zapelo s proračunom, tražilo se smanjivanje unutar seniorske momčadi, međutim Nadzorni odbor KK Zadar, tražio je da se probije budžet, odnosno da se kroz druge stavke potraži rješenje. Tražio sam od sportskog direktora Denisa Pleslića imena trenera koji su po njemu višak, on mi je to dostavio i postupio sam u skladu sa svojim ovlastima. Nastavi li se ovako loša financijska situacija, još će biti otkaza - kazao je David Gunjević, direktor KK Zadar.

image

Direktor KK Zadar, David Gunjević

Luka Gerlanc/Cropix

Spomenuti klupski djelatnici koji su dobili otkaze, kako saznajemo svoja će prava potražiti sudskim putem.

Sve se događa, uoči dvije utakmice koje očekuju košarkaše Zadra, najprije u petak (18 sati) dočekuju Zabok u HT Premijer ligi, dok je u nedjelju (17 sati) ogled s Crvenom zvezdom u ABA ligi. Podsjetimo, Zadar je jedina momčad koja je ove sezone Zvezdi nanijela poraz i to u Beogradu. Nedvojbeno, navijači ponovno očekuju veliku pobjedu, k tomu, prema propagandnim akcijama koje idu iz kluba, očekuje se rekordan broj gledatelja na tribinama dvorane Krešimira Ćosića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. rujan 2023 02:31