StoryEditor

Adebayu novi ugovor s Miamijem može donijeti maksimalnu zaradu od 195 milijuna dolara, sličnu ponudu prihvatio je i Ingram u New Orleansu

Piše Hina
25. studenog 2020. - 08:02
AFP

Centar Miami Heata 23-godišnji Bam Adebayo dogovorio je sa svojim sadašnjim klubom produženje postojećeg ugovora za još pet godina, koje mu sa svim bonusima može donijeti maksimalnu zaradu od 195 milijuna američkih dolara.  

Miami je imao vremena ponuditi produženje ugovora Adebayu do 21. prosinca, dan prije nego što će počiti nova sezona, ali se vodstvo Heata na taj korak odlučilo gotovo mjesec dana prije zadnjeg roka.

Osnovna vrijednost ugovora je 163 milijuna dolara, a može doći do 195 milijuna ako će Adebayo 2021. biti uvršten u prvu momčad NBA lige, ako će biti proglašen najboljim obrambenim igračem ili najkorisnijim igračem.

Sličnu je ponudu prihvatio i Brandon Ingram u New Orleansu, a Pelicansi su mu za petogodišnje produženje vjernosti dali 158 milijuna dolara.

Prethodnih dana su maksimalno produženje ugovora potpisala još trojica igrača koji su stekli to pravo u ovom prijelaznom roku: Jayson Tatum je od Bostona prihvatio ponudu od 195 milijuna dolara za dodatnih pet godina, iste je uvjete prihvatio i Donovan Mitchell za ostanak u Utah Jazzu, dok je De'Aaron Fox za ostanak u Sacramento Kingsima dobio 163 milijuna. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

13. siječanj 2021 10:57