StoryEditor
Košarkazadrani nadmoćno pukli šesticu na gripama

Aco Petrović: Split CO je mogao proći još gore

Piše PSD.
17. travnja 2008. - 23:21
Moćni smo! Učestali je komentar za igru košarkaša Zadra koji su se doslovce prošetali Gripama. Samo je šteta što njihov pohod preko Splita nije vidjela cijela Hrvatska. Onda bi zasigurno bukači i propagatori nekih neprovjerenih  igračkih kvaliteta zasigurno utihnuli. Umjesto ispraznih priča i veličanja lažnih vrijednosti, takvi bi  više energije morali trošiti na to da se hrvatska košarka gurne pred  nacionalne TV kamere!

ACO_PETROVIC-160408.1
Odigrali smo sjajno - Aco Petrović
Vratimo se Zadru i Aci Petroviću koji je poprilično okrenuo «pilu naopako» najavljujući dalmatinski derbi...

- Ne! Sve što je bilo rečeno prije utakmice, odnosilo se na dvije Splitove briljantne igre , protiv Cibone i Zagreba. Odigrali su sjajno, pa smo uoči dvoboja na Gripama odradili treninge na kojima se isključivo govorilo o tome kako zaustaviti njihove glavne točke, Rudeža, Garneta i Stipanovića. Uspjeli smo u tome, tako da sam mogao puno ranije od planiranog na klupu poslati Gečevskog i Brewera. Da nisam to učinio moglo je biti puno gore za Split. Demonstrirali smo kvalitetu, odveli ih do granice neprepoznatljivosti - kratko će Aco.

Dominacija nad Hrvatima

Impresivan niz  od šest pobjeda u Ligi za prvaka, iz kuta onih koji su stalno uz zadarsku momčad, nije ništa novoga. Nije ni za Petrovića....

- Kad zbrojimo rezultate naših utakmica s hrvatskim klubovima ostvarene u NLB ligi i ove u domaćoj ligi, onda se dobro vidi kako sa svima imamo omjer tri prema nula. To je najbolja slika odnosa snaga - brzo će Aco.

Papagajski se mora isticati, kako Aco ima momčad koju je vrlo teško skautirati. Nikad ne znaš kad će netko «poluditi»  i  suparniku zabiti obilatu porciju. Dobra potvrda je izvrstan učinak Andreja Štimca, koji je «žute» zakucao u parket.

Zadarski reality: Hemofarm(a)

Acu Petrovića nije iznenadila odluka Hrvatskog košarkaškog saveza, kojom se nije  izišlo u susret Zadru u svezi pitanja  odgode utakmice protiv Cibone, 22. travnja, neposredno uoči odlaska na Final- four NLB lige, u Ljubljanu.
- Naše je bilo da pitamo! Koliko znam u drugim zemljama se zbog interesa njihove  nacionalne košarke izlazilo na ruku klubovima. Jer, uspjeh nekog kluba je po meni i uspjeh nacionalne košarke. Upitno je u kakvom ćemo fizičkom stanju uopće dočekati polufinale s Hemofarmom nakon tako teškog niza prvenstvenih utamica– zamišljeno će trener Zadra Aleksandar Petrović. D.Ž.

Split CO: Bolji dani ostaju samo u najavi

Od željno iščekivanog dalmatinskog derbija gledatelji nisu vidjeli niti d, točnije vidjeli su ga samo u impresivnoj predstavi Zadra koji Splitu očito ne leži.

Neprepoznatljivi Split ni sekunde nije vodio. Kada je semafor pokazivao sedam minuta i 14 sekundi do poluvremena domaći su posljednji put izjednačili na 29:29, ali je ta znakovita 13. minuta za “žute” bila tek vrh provalije u koju su se sunovratili. O nadmoći sjevernog susjeda najbolje govori podatak da gostujući trener Aleksandar Petrović tijekom svih 40 minuta nije imao potrebu zvati time-out!
     
Još je rana faza prvenstva, ali Splićanima se već četvrti put ove sezone ponovio isti scenarij. Svaki put kada je dvorana na Gripama po atmosferi podsjetila na neke bolje košarkaške dane (gostovanja Partizana, Zadra i Crvene zvezde u NLB ligi) ”žuti” su zakazali.

Mnogo puta ove sezone Splićani su razveselili navijače, ali se očito teško bore s utegom favorita. Spuštanje na zemlju dijelom je rezultat neiskustva domaćih igrača. Većina je još prije sezonu, dvije igrala u Hermes Analitici, Svjetlosti, Alkaru ili grijala klupu. Oprostit će nam borbeni Dejan Ivanov, ali ovaj put su podbacili svi, i domaći i “furešti”. Neovisno o vlastitoj ili kvaliteti suparnika najveća snaga momčadi je - zajedništvo. Kada su “žuti” igrali kao momčad mogli su izgubiti, ali nitko ih nije razbio.

frane vulas

#KKZADAR#KKSPLITCO

Izdvojeno

06. srpanj 2020 20:27