StoryEditor
Košarkapetrović se buni na medijsku kampanju u jedra euroligašu iz tornja

Aco Petrović: Dosadila mi je promocija Cibone, nije valjda Zadar s Madagaskara!

Piše PSD.
3. rujna 2008. - 22:31

Još je dosta vremena ostalo do prvog podbacivanja košarkaške lopte, ali pod praznim obručima nije dosadno! Aco Petrović je proteklih dana puno čitao novine, pa mu je za oko zapelo silno upinjanje oko načina kako se u medijskom prostoru tretira Cibonu.

Aco je skrenuo pozornost na tu činjenicu, okupivši oko sebe novinare kojima je imao što kazati...

- Moje je ogorčenje veliko zbog načina na koji se u medijskom prostoru Cibona prikazuje ili promovira kao jedini hrvatski proizvod. Nedvojbeno je da je Cibona napravila sjajan posao dovođenjem petorice hrvatskih reprezentativaca, kao i Velimira Perasovića za trenera. I ovo što govorim ni slučajno nije usmjereno protiv Cibone. Dakle, čak i oni novinari koji su se isticali objektivnošću, na ovaj način pušu vjetar u Cibonina jedra. Na startu to želim presjeći, jer Zadar nije iz Madagaskara ili Zanzibara – naglasio je Petrović.

U želji da brojkama i slovima istakne i zadarsku hrvatsku crtu, Aco je počeo nabrajati...

- Prostran je najbolji hrvatski junior, Šarlija reprezentativac U-20, T. Ružić i Rančić bili su A reprezentativci, Stipčević i Perić su B reprezentativci, Macura je lani puno napredovao... Za naše inozemne igrače mogu reći da smo odabrali najbolje što smo mogli. Jednostavno, ja ne dopuštam da nas se a priori baca izvan hrvatskih granica. Niti da se pumpa Cibonin projekt. Poslije OI-a u Pekingu i dovođenja petorice reprezentativaca, neće biti neobično da određene simpatije odu na Ciboninu stranu - veli Aco.

Zadar se nije štedio kod sklapanja novih ugovora. Bušta je podebljana, ali teško usporediva s Ciboninom....

- Razlika u omjeru je velika i ona omogućuje Ciboni da uzme igrače koje je uzela i koji su joj bitni. Ako hoćemo, možemo povući i neku usporedbu s rukometom. Zagreb je na neki način državni projekt, ali rukomet nije što i košarka. Oni nemaju pravu konkurenciju! U košarci, dopustit ćete, ne postoji samo Cibona. Imamo Zagreb koji se enormno pojačao. Tu su Split i Zadar! Zato Cibonin predsjednik Jelušić ne može reći da država može stati iza Cibone! Pitam, zašto samo iza Cibone? – zaključio je Aco.

d. žura / epeha


 

#ACOPETROVIć

Izdvojeno