StoryEditor
Košarkažuta subota

'Cilj je otvoriti prostor djeci iz našeg kluba': KK Split predstavio momčad i nove dresove za ovu sezonu, očekuje se dobar rezultat u regionalnoj ligi i domaćem prvenstvu

22. rujna 2019. - 15:54

Žuta subota na splitskoj Rivi. Sunčano jutro na omiljenom okupljalištu Splićana, kao idealno za učinit đir, sjest na kavicu, začinili su dodatno i košarkaši Splita.

Predstavljena je ovosezonska momčad kluba s Gripa na čelu sa stručnim stožerom, kao i novi Macronovi dresovi u kojima će nastupati, naravno tradicionalno žute (domaća garnitura) odnosno crne boje (gostujuća).

U pratnji djevojaka iz KUD Jedinstva počevši od kapetana Matea Kedže jedan za drugim izlazili su na pozornicu košarkaši koji će braniti boje Splita ove sezone u domaćoj HT Premijer ligi, Kupu Krešimira Ćosića i ABA 2 ligi.

Među njima su i neka nova lica u odnosu na prošlu sezonu, prošlosezonski igrači Cedevite Darko Bajo i Toni Perković, Amerikanac Christen Cunnigham. Izostao je tek 219 centimetara visoki Robert Rikić, posljednje pojačanje “žutih” koji je tek u petak navečer dogovorio dolazak.

Najveće pojačanje je ostanak reprezentativca Pavla Marčinkovića. Povratnik Amerikanac Jamel Morris također će to biti vrati li se na razinu igara s početka prošle sezone, a željno se iščekuje još jedan povratnik nakon teške ozljede, snajper iz Novog Mesta Slovenac Maj Kovačevič.

Na Gripama trenira i Toni Katić, no on je ipak najbliži transferu u inozemstvo. Naglasak je na mladima. Od petnaestorice igrača osmorica imaju 21 godinu ili manje.

- To je naš cilj, otvoriti što je moguće više prostor djeci iz našeg kluba ili nekome od ovih momaka sa strane koje smo doveli, a izuzetno su mladi i potentni. Taj nam smjer za budućnost daje vjeru da ćemo se u dogledno vrijeme moći osloniti na nekoga od njih. Čekamo još Rikića, time smo popunili sastav. Bez velikih riječi, obećanja, treba najviše pričati na terenu – u svom će stilu trener Ante Grgurević.

Kapetan Kedžo je kazao.

- S pravom možemo očekivati jako dobar rezultat u regionalnoj ligi i domaćem prvenstvu. Dobro smo pokriveni na svim pozicijama. Bit će sve još bolje kad se Kovačevič vrati. Imamo sve za dobar rezultat.

Nema Cedevite?

- Dobili smo na izjednačenosti lige, nema izrazitog favorita. Mi ćemo se boriti. Nećemo na sebe stavljati pritisak da moramo biti u samom vrhu, ali uz Zadar i Cibonu sigurno i mi pretendiramo na najvišu poziciju – dodao je Kedžo.

Došli su i čelnici kluba, direktor Edo Blažević, predsjednik Nadzornog odbora Domagoj Maroević... Uz seniore “žutih” Splićanima su se na košu na Rivi prezentirali i juniori, kadeti, predkadeti kluba sa svojim trenerima. Stigli su i članovi Košarkaškog kluba invalida Split.

U šutiranju su se okušali i slučajni prolaznici, Splićani i njihovi gosti. Svi oni mogli su na Rivi i kupiti ovosezonske pretplate. U nadi da će mnogo subota ove sezone biti “žutih”, a i nedjelja, utoraka, srijeda... Kad god se bude igralo.

Sezona naime počinje u ponedjeljak 30. rujna kada na Gripe stiže Gorica.

Izdvojeno

09. kolovoz 2020 09:41