StoryEditor
Hajdukhajduk podcast

Zlatko Vujović: Kad mi je Žungul dao raspadnute patike bio sam najsretniji na svijetu

15. listopada 2020. - 08:37
Ante Čizmić/Cropix

Zlatko Vujović bio je novi gost Hajduk Podcasta, u okviru sadržaja Hajduk Digitala. 

Bio je to novi „amarcord” za klupski kanal, raspričala se 62-godišnja legenda kako je već sa devet godina kao sasvim malen dječak doselio iz Sarajeva u Split, s blizancem Zoranom, “kad je otac dobio prekomandu”. Najprije u Đorđićevu ulicu u Spinutu, pa u Zrinsko-Frankopansku, krenuli su u osnovnu školu „Đermano Senjanović” (današnju OŠ Marjan), Hajduku nadohvat.

Počeo na beku protiv Borca

- Na balkonu smo mi dica uvik gledali trening na Starom placu, a juniore kako igraju gledali smo i sa zidića sanjajući da im se priključimo. Stalno smo u ulici igrali balun i tražili način kako doći u Hajduk. Jednom su nas, mulce, dok smo ih gledali s ograde, doista i pozvali. Nismo imali ni patike, ni šlape, bili smo bosi i ubrzo krvavih nogu, ali smo ostavili dobar dojam.

- Upisali su nas. Trener je bio Milivoj Butterer, koji mi je puno pomogao, a s njim i danas rado pričam, od šjor Milija se uvijek puno nauči. Bili su sa mnom Goran Popović, Robert Juričko i stariji mu brat Zdravko, pa Damir Maričić, Davor Čop, Neno Nikolić, Damir Lete, Mladen Perišić… svi su oni bili vrhunski i puno obećavali. Trebalo je imat sriće, a ja sam je imao.

- Protiv Borca sam na početku igrao beka, imao sam zadatak zaustaviti krilo Abida Kovačevića, što sam odlično odradio. Odlaskom Slaviše Žungula tek sam dobio pravu priliku u napadu. Naježim se pri pomisli s kojim veličinama sam igrao.

Istaknuo je trenere Josipa Miću Duvančića, Vlatka Markovića, Tomislava Ivića, Stanka Špacu Poklepovića, Peru Nadovezu, Antu Biću Mladinića…

‘Najviše se radilo na tehnici’

- Svi oni su bili vrhunski, da ih nisam imao, pitanje je što bi bilo s mojom karijerom. Najviše se radilo na tehnici, ispod murve, kad ćemo više ukrotit balun da prestane skakat?! Bio je to svakodnevni dril. Imao sam raspadnute patike koje mi je Žungul dao, ali sam bio najsretniji na svijetu! I još taj plastični balun koji mi je skakao na sve strane. Međutim, znali smo da će se rad isplatit.

Ispunio je Zlatko 75 vrlo zanimljivih minuta u studiju Hajduk Digital u Poljudu. Cijeli razgovor, kao i sve prethodne Hajduk Podcaste i Hajduk Retra lako pregledate na klupskom YouTubeu. U posljednjih 30 dana osim Zlatka snimali su svoja sjećanja i Ivan Gudelj, Ivica Šurjak, Mario Boljat, Dragi Setinov... za bogatu videoteku „bijelih”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

27. listopad 2020 10:36