StoryEditor
Hajdukjadranski derbi

Željko Kopić je često zagorčao život Rijeci

Piše SN
12. kolovoza 2018. - 17:20
rijeka_hajduk32-130517.JPG

Aktualni trener Hajduka smatra se ‘crnom mačkom’ za Matjaža Keka. Nije taj epitet ‘od jučer’, Kopić ga je zaslužio dobrim rezultatima i izvedbama protiv riječke momčadi još iz ‘davnih’ koprivičkih dana. Recimo, u sezoni 2015/2016. Slaven Belupo je s Rijekom remizirao četiri puta u prvenstvu da bi ih izbacio iz Kupa s velikom 3:0 pobjedom na svom stadionu.

Iduća sezona je bila podvučena bijelim, Rijeka je uzela dvostruku krunu, a jedino što je Kopić uspio izvući je bod na svom stadionu, ostale tri utakmice otišle su na stranu kvalitetnijeg protivnika. Dolaskom na splitsku klupu ponovno je večerašnji suparnik bio koban za Keka, početkom prosinca 2017. godine Hajduk je šokirao Rujevicu sa 1:2.

Sjećate se, vjerojatno, te utakmice, bila je to prekretnica za tadašnjeg rezervnog vratara Leticu koji je obranio kazneni udarac Gavranoviću. Međutim, ostala dva susreta Bijelih i Bilih nisu bila dobra za Kopića, jer se remi na Poljudu ne može smatrati dobrim za Hajduk, a kamoli poraz od 3:1 na Rujevici u svibnju ove godine.

Konačni omjer Kek vs. Kopić glasi - šest pobjeda Slovenca, sedam remija i dvije pobjede trenera rođenog u Osijeku!

Kek vs Hajduk

21 utakmica, 13 pobjeda, 7 remija, 1 poraz

Kopić vs Rijeka

15 utakmica, 2 pobjede, 9 remija, 4 poraza

#HAJDUK#NK RIJEKA#ŽELJKO KOPIć#JADRANSKI DERBI#SD HAJDUK

Izdvojeno