StoryEditor

Zdravko Reić: Jednostavno, Hajduk igra sve bolje

Piše PSD.
22. kolovoza 2011. - 12:51
Hajduk je rasuo Zagreba, doslovno tako. Poslije solidne igre i pobjede u Puli, stigla je potvrda u Poljudu, protiv Zagreba. Ono ruku na srce, Istra 1961., još manje Zagreb, nisu baš neke momčadi, koje su u stanju othrvati agresivnoj i – što je važno – izuzetno organiziranoj igri Hajduka.

„Bijeli“ su igrali vrlo dobro, u plitkoj formaciji, faktički u dvije linije, ofenzivno, pa i riskantno. Sad netko, tko nije bio u Poljudu nego eventualno na svjetioniku ili uz šank,mogao bi kazati kako je to bila laka zadaća, jer je Zagreb jedan od glavnih kandidata za ispadanje. Ali i ranije su u Splitu stizale ligaši s isključivom namjerom da izvuku 0:0, pa nije bilo kanonade – brojnih šuteva – na vrata protivnika, kao protiv Zagreba.
    


Prvi gol poslije svega 48 sekundi, prava akcija tipa „tiki-taka“: Tomasov, Anas, Ahmad, Tomasov i 1:0. Drugi gol u 31., minuciozno proigravanje Marija Brkljače za Ahmada Sharbiniji i 2:0. Tada je sve bilo gotovo, naročito kad je Mladen Pelaić u prekidu u 33.minuti sigurno ružnim riječima počastio suca Damira Batinića i zaradio crveni karton.
    
U nastavku, domaći su svoju dominaciju iskazali s još dva gola: najprije Ahmad Sharbini, onda Tonći Kukoč, pravo otkriće u posljednje dvije utakmice.
    
Zanimljivo je da je Krasimir Balakov, trener Hajduka, pokazao principijelnost, izveo je isti sastav kao u Puli. Ma istina je, ne mijenja se momčad koja dobiva, ali ipak, Srđan Andrić na stopera u prošlom kolu bilo je rješenje iz nužde, da bi sad vjerojatno ta pozicija kapetana „bijelih“ postala definitivna. Točno je, Balakov još nije postavio standardnu postavu, ispada da stalno kombinira, ali odjednom izgleda da Hajduk ima znatno širi fond igrača.
    
Ahmad Sharbini, tretiran kao „traktor bez benzine“, odjednom strijelac dva gola i asistent za vodeći. Pa taj robustni Kukoč, onda neumorni, u igri jednostavni i nepogrešivi Steven Luštica…Uz preporođene Anasa Sharbinija i Marina Tomasova.
    
Jednostavno, Hajduk igra sve bolje.


ZDRAVKO REIĆ

Izdvojeno

09. kolovoz 2020 11:14