Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor
Hajdukkomentar

Završio prijelazni rok, ništa od napadača: ‘Ne mislimo da su Stanić i Kepčija odradili loše, situaciju snimaju, kredit povjerenja imaju‘

Piše Slaven Alfirević
18. veljače 2020. - 09:03
Ante Čizmić/HANZA MEDIA

Napadač nije došao, ali ni Jairo nije otišao, ako vam je to uthjeha. Jaira pripišimo – pojačanjima!

Završio je prijelazni rok, što se u Hajduku svelo na mršav učinak. Ništa od razvikanog očekivanja dolaska novog napadača! Pa tko je puno očekivao od tandema Marija Stanića i Ivana Kepčije, uz Igora Tudora, razočarao se. Ništa bombastično.

Došli su i morali se pokrit lancunom koliko je dug, pa je glavnu ulogu više nego Stanić i Kepčija odigrao predsjednik uprave Marin Brbić. Nije kočničar, nego kormilar!

Prvo rasporediti višak

Treba najprije tijekom proljeća rasporedit višak, da ne kažemo balast. Dosta se ulagalo tijekom godine, da bi se hitalo opet, a koliko vidimo neki u koje se ulagalo (i vjerovalo im se), spletom okolnosti ne igraju. U to ime se posudilo Teklića, Delića, Šegu, evo i Kalika zadnji dan, da se momčad rastereti. 

Dakle, prijelazni rok je bio tih, tiši, najtiši. Što li bi se samo govorilo da su Damir Burić i Saša Bjelanović odradili ovakvu zimsku stanku?!

Da su stali na balun i samo promijenili stopere, prodali trećeg vratara (Matijaš u Belgiju), a napadača doveli nisu?!

No, koliko para, toliko muzike. Glazba razuma najčešće nije hit, makar mora postat “evergreen”. Ma, gdje ćeš se razbacivat, neka postojeći kadar opravda uloženo! Kao da je malo odšteta uloženo zadnjih godinu dana. 

I zato ne mislimo da su Stanić i Kepčija odradili loše. Situaciju snimaju, kredit povjerenja imaju. Zar nam nije rečeno: prosuđujte nas 1. kolovoza!

I to je lajtimotiv koji se povlači ovih dana: nisu izvadili visoku odštetu za Hamzu Čatakovića (Trenčin). Nisu privoljeli ni Mikaela Ishaka (Nürnberg) da dođe, što bi Stanić rekao “on traži 50, mi mu dajemo 10 i kako da se onda nađemo na 12”?!

A spominjanje Simyja iz Italije doživljeno je ne kao nabacivanje ideje/želje, nego puno lošije. Kao - atak na realnost!

Riješili su se Oleksandra Svatoka, doveli su Nihada Mujakića. Prodan je neočekivano Filip Bradarić, doveden je Kristian Dimitrov. Sve razložno.

Zadržali Jaira, to je najbolje

A je li Hajduk ovog proljeća jači u odnosu na jesen? Pa, baš i nije.

Mogućnost da se proda Jairo nije iskorištena i to je ono najbolje: kao da bi se boljeg napadača (lako) našlo za zamjenu?!

Za trenera koji prati smjer uprave Talijani kažu da je “aziendalista”. Kao Maurizio Sarri u Juventusu (nije birao da mu dođu ni Rabiot, ni Ramsey, zatekao ih je) ili Simone Inzaghi u Laziju (godinama sluša gazde Lotita i Tarea). Drugi je pak tip Antonio

Conte (Inter) koji je tražio i dobio da mu na zimu dođu i došli su Eriksen, Moses, Ashley Young...

I Tudor mora biti “aziendalista”: ono što tvrtka ima da s time upravi i oplodi. U hodu se mijenja, pa je pravi zahvat tek na ljeto! 

#HAJDUK

Izdvojeno