StoryEditor
Hajdukkomentar

Za energični, okomiti i agresivni Hajduk Varaždin je bio mačji kašalj

Piše Slaven Alfirević
6. listopada 2019. - 09:47

Lagana pobjeda, jednosmjerna utakmica prema Nevistiću. Drugo nismo ni očekivali od Burićeva Hajduka, nego da – za dišpet svim kritizerima, kako bi to pomislio trener "bijelih" - ostane i dalje na vrhu, tijekom reprezentativne pauze.

Hajduk nadalje gleda s vrha, što je dobrodošla promjena za habitus "bijelih".

- Prije smo mi gledali odozdo, a sad neka gledaju nas - reče Burić. I navikava se živjeti s pritiskom što ga nosi liderska pozicija.

Za energični, okomiti i agresivni Hajduk Varaždin je bio mačji kašalj. Iz "tisuću akcija" iliti pokušaja, zabili su doduše malo golova, samo dva, ali dovoljno da Torcida desetak minuta pred kraj počne klicati:

- Šampioni, šampioni, šampioni.

Burić je još jednom dokazao (našu) tvrdnju kako ima 10 dresova podijeljenih, standardnih, a da jedan mijenja vlasnika. Često voli napraviti suprotno od najave, možda i namjerno. Sad smo najavili Jakoliša, a on je u prvih 11 uveo Barryja.

Taj Hamza Barry, često zvan i carinik, zaslužio je pljesak publike kad je zamijenjen, vole ga jer dobro plete loptom, pa neka je katkad spuž i davi balun. Ušao je Eduok koji je u sezonu uletio ka šajeta (raketa), pa se naglo prizemljio...

A pobjedu su donijeli ovaj put Jairo koji je imao još dosta prilika, te mladi Nejašmić. Potonji se stiže upisivati i u strijelce, nakon što ga već svaki stručni komentator apostrofira kao vrijednost na poziciji stražnjeg veznog.

Kod Varaždina uđe Glavica, izađe Glavina, isto im se piše, ni Vuk im nije pomogao.

Dobro odrađen posao "bijelih" i od utorka će s guštom na mini-pripreme u izolaciju, u Postira na Braču.

#HAJDUK#NK VARAŽDIN

Izdvojeno

04. srpanj 2020 21:45