StoryEditor
Hajduknova stranica

Vraća se Hajduk u puni pogon: Primorcu na raspolaganju Caktaš i Diamantakos, ali i korona kroji sastav

19. studenog 2020. - 18:34
Ante Čizmić/Cropix

Prošla je reprezentacija, Marijan Kustić je vratio ključ Lukši Jakobušiću, to mi onako, figurativno i „bijeli” su se opet vratili svome Poljudu.

Reprezentacija je rekla do viđenja, vraćaju se u ožujku, lijepo im je ovdje, makar su izgubili. Ali su prošli. Poljud vipše nije ni crna mačka, sjetimo se lanjskih 3:0 kontra mađarske „lake konjice”.

Hajduk je pauzu i zavjetrinu od interesa - koji je s njih odjednom bio usmjeren na Dalićevu družinu – odradio u Stobreču.

Primorac zahvaljuje Primorcu, mogli bismo parafrazirati, jer je stobrečki klub nesebično dao, ustupio travnjak „bijelima” da ga izgaze, a oni su ga treningom propisno deštrigali, jer padala je kiša i kako sad kalkulirati? Ili ćeš trenirati ili nećeš, a hajduci su trenirali, zavaljali se u mokro, trener Boro Primorac mogao je i jest rekao samo „hvala” istoimenom klubu.

Malo igre riječi, imenima i prezimenima, a sad na – Slaven.

U subotu je prvo gostovanje od tri u nizu i treba sad Boro Primorac biti remorker koji će (havarirani) bijeli brod početi tegliti u mirnije vode ljestvice. Od Koprivnice dalje. Slaven, Lokomotiva, pa Dinamo.

Tko može, tko ne može? Momčadi se priključio Dimitrios Diamantakos od kojeg se očekuju golovi, a nakon Osijeka, kad nije bilo ni njega, doduše zbog tri žuta kartona, eto opet i Mije Caktaša. Dakle, mogao bi Primorac imati kompletniji sastav.

Taman smo to pomislili, kad ne lezi vraže, korona je u mladoj reprezentaciji umiješala svoje nevidljive bodlje i pipke, to je javna tajna. Hajduk ne objavljuje imena, pa vežu ruke i reporterima. Nema nego da sastavimo igru asocijacija, križaljku, vodoravno, okomito, domaći igrač, šest slova ili osam slova... Odakle vi znate da su to baš oni, kazat će nam u Poljudu?! Pa se nije igrati s time, premda diljem Globusa u svijetu sporta javno prokazuju... taj i taj ima koronu. Pa šta sad, sa zarazom nam je živjeti i raditi.

No, dobro, ma koliko šutjeli o tome u obrani i u veznom redu „bijelih” očekujemo donekle tumbanje sastavom i idejama. Možda bude trebalo posegnuti za alternativnim rješenjima, pa Primorac ni ovaj put neće imat miran san.

Vraća nam se Hajduk, dosta je bilo šušura repke, ajmo Boro, uključi lift, penjemo se, nećemo opet slušati ono „kapetane, zaranjamo...”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

25. studeni 2020 19:18