Hajduktreći mjesec mandata

Vjerovali ili ne, Siniša Oreščanin u nedjelju ima splitsku premijeru

Piše Frane Vulas
6. veljača 2019. - 23:32
hajduk_istra42-

Trener Hajduka Siniša Oreščanin će gotovo dva i pol mjeseca nakon inauguracije imati premijeru pred splitskom publikom protiv Lokomotive.

U nedjeljnom derbiju (17.30 sati) splitska publika prvi put će uživo na klupi Hajduka moći vidjeti kormilara “bijelih” koji je u vruću stolicu sjeo još u studenome. Dosad su ga tu uživo gledali samo baš rijetki dok je na istom stadionu vodio utakmice Hajduka II.

Četiri utakmice kazne igranja bez publike, u Hajdukovom slučaju pretvorile su se zapravo u četiri mjeseca, odnosno ukupno 126 dana posta za nogometne zaljubljenike u gradu pod Marjanom. Toliko će do nedjelje proći od posljednjeg domaćeg susreta kojeg je pred kaznu zbog događanja na susretu s Dinamom Hajduk odigrao još protiv Osijeka 7. listopada. 

Naravno, najvjerniji navijači su “bijele” u velikom broju gledali i na gostovanjima. Rijeka (1:1), Inter (3:0), Slaven Belupo (2:2), Istra 1961 (3:1) gostovali su na Poljudu tijekom dana zatvorenih vrata.

Pet je utakmica dosad Oreščanin vodio prvu momčad “bijelih”, ali samo jednu na Poljudu, spomenuti trijumf nad Puljanima. Poljudska premijera Oreščanina pred otvorenim vratima, za šire mase, sprema se u nedjelju.

Na koncu je Hajduk cijeli jedan prvenstveni krug odigrao bez publike na domaćim susretima, od Osijeka (2:0 poraz na Poljudu) do Osijeka (1:0 pobjeda u Gradskom vrtu). Naravno, uz kaznu tu je u taj period upala i prvenstvena stanka, koja s druge strane ipak nikada nije bila kraća.

U Hajdukovom slučaju trajala je od 16. prosinca do 3. veljače.

#HAJDUK#SINIšA OREščANIN