StoryEditor
Hajduk(ne)ugodni susret

VIDEO Pogledajte verbalni okršaj skupine nezadovoljnih navijača s Burićem i stručnim strožerom Hajduka: Oćemo prvo misto, oćemo titule!

Piše Antonio Juričić
22. listopada 2019. - 13:02

Neugodna situacija zadesila je stručni stožer i igrače Hajduka na povratku iz Zagreba, a sve je zabilježeno na snimci.

Naime, manja skupina nezadovoljnih navijača zaustavila je trenera Burića vjerojatno na jednom od odmorišta uz autocestu rekavši: "Treneru, borimo se za prvo misto, al' ovako ne možemo bit prvi".

Nastavili su govoreći da Bijeli "s ovakvom igrom ne mogu igrati ni protiv treće momčadi Dinama", a Burić je na povike uzvratio upitavši ih: "U čemu je problem? Jesmo trčali? Jesmo dali sve od sebe? Jesmo imali šanse?".

Rasprava se nastavila, a ubrzo je jedan od nezadovoljnih navijača upitao zašto nema akcija i gdje je nestao pobjednički mentalitet, na što mu je trener Bijelih odgovorio da je Hajduk momčad s najviše postignutih golova u ligi (nap. a. Dinamo je dao jedan gol više).

Zatim su navijači počeli preispitivati na koji način je Hajduk došao do prvog mjesta, a stava su da je to bilo ziheraškom igrom. U tom trenutku je netko iz stručnog stožera pokušao nezadovoljnoj grupi objasniti da za uigravanje treba vremena i spomenuo Rijeku, aludirajući na to koliko je Keku trebalo da ih uigra, na što je netko iz skupine odgovorio: "Mi nismo Rijeka. Rijeka mene ne zanima. To je za mene srpski klub, mene to ne zanima".

Član stručnog stožera pokušao je objasniti svoju izjavu rekavši da je primjer spomenuo isključivo s nogometne strane te dodao da ga "boli k...ac za Rijeku", a situacija se nakon toga smirila te su se "suprotstavljene" strane rastale uz poruku navijača: "Jedino šta 'oćemo su pobjede i titule dečki. Borite se, tu smo za vas. Naši smo, ne možemo drugo misto želit, 'oćemo prvo misto i to je to", na što je Burić uzvratio rekavši: "Mi želimo prvo misto više od vas".

Iako je cijela situacija prošla bez većeg incidenta, ovakav pritisak navijača van nogometnog travnjaka čini se nepotreban.

Diskutabilno je koliko su kritike na račun zalaganja igrača utemeljene, uz iznimku Eduoka. Ali mora se uzeti u obzir da je Nigerijac bio želja bivšeg trenera te da je moguće da je nezadovoljan razvojem situacije i svojim statusom u klubu.

S druge strane, nezadovoljstvo prikazanom igrom s taktičke strane čak je i razumljivo, ali svejedno ne opravdava ovakav način ophođenja prema onima koji ju kroje.

Damir Burić i njegov stručni stožer pokušali su objasniti nezadovoljnim navijačima da za uigravanje i rezultat treba vremena, a njihova mirnoća zaslužuje pohvalu.

Nadamo se da se ovakve stvari neće ponavljati, jer postoje drugi, civiliziraniji načini za pokazati nezadovoljstvo igračima, treneru i upravi.

Izdvojeno

06. kolovoz 2020 07:55