StoryEditorOCM
HajdukSkauti u Ženevi

Uz Manchester City još tri slavna engleska kluba prate Hajdukovog talenta Luku Vuškovića, među njima je i Liverpool

Piše F. V.
25. travnja 2023. - 10:02

Pored Manchester Citya navodno još tri velika engleska kluba prate Hajdukovog dragulja Luku Vuškovića. Među njima su Chelsea, Liverpool, ali i nova velika snaga otočkog nogometa Newcastle.

Poznati engleski ‘Daily Mail‘ navodi kako spomenuti klubovi prate razvoj velikog talenta Hajdukove Akademije koji je sa samo 16 godina postao starter seniorske momčadi Hajduka, dok je s juniorima igrao finale Lige prvaka. Svi ti klubovi pratili su jučer finale u Ženevi u kojem je Hajduk uvjerljivo poražen od AZ Alkmaara (0:5). Prema ‘Mailu‘ vrijednost igrača procjenjuje se na 12 milijuna funti (13,5 milijuna eura) i City se već raspitivao, a sada su se u tu utrku ubacila još tri kluba iz najjače lige svijeta. Navode kako je navodna ponuda Cityja Hajduku iznosila deset milijuna funti (11,3 milijuna eura), plus još dva milijuna funti u bonusima (2,2 milijuna eura).

Navodi se kako se povlače paralele između Vuškovića i slavnog Gerarda Piquea, ali i da neki imaju dvojbe u to s obzirom na Vuškovićevu visinu koja kako smatraju utječe na brzinu. Tekst možete pročitati ovdje.

Vušković jučer u finalu juniorske Lige prvaka nije imao svoj dan, baš kao ni ostatak momčadi. Hajduk je odigrao slabo, ni izbliza izdanjima koja su ‘bijele‘ dovela do finala u predstavama protiv baš Cityja, Borussije Dortmund ili Milana, a Vušković je nespretno skrivio kazneni udarac u završnim minutama prvog poluvremena potpuno nepotrebnim startom. No, dojam je kako je svejedno utakmica klizila iz ruku ‘bijelih‘.

Navode i kako je Vušković mlađi brat stopera HSV-a Marija te da mu je agent poznati Izraelac Pini Zahavi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 11:50