StoryEditor
Hajduknešto se ozbiljno kuha

Uprava Hajduka razbija glavu što je najbolje uraditi. No, znakovito je da ponuda Cityja nije odbijena

18. siječnja 2019. - 10:23

Ante Palaversa je još u Antalyji, s Hajdukom, ako ste pomislili da je već napustio pripreme “bijelih” i krenuo prema Manchesteru.

Spominju se kombinacije oko liječničkog pregleda, da ga obavi, sve je to još neslužbeno. Nezahvalno je o tome špekulirati, baš kao i konačnoj brojci oko koje se vrti želja Manchester Cityja da potpiše ugovor s mladim hajdukovcem.

Navodnih 7,5 ili osam milijuna eura, ovisno kako bi se plaćalo, na više rata, itd. Uglavnom, za Hajdukove rekordan novac.

U điru ostanak na posudbi 

U điru je i kombinacija da ga Manchester City uzme pa da ga ostavi Hajduku neko vrijeme. Uradili su to “bijeli” s Marijom Pašalićem, kad je isto ovako iz Antalyje, s priprema u zimu 2014. odlazio u Englesku, u London potpisao ugovor za Chelsea i vratio se Hajduku.

Pitanje je koliko Hajduk ima od toga koristi, da prodanog igrača rabi cijelo proljeće, jer već ga je prodao i što da zauzima mjesto nekom novom na lansiranoj rampi. No, o tom potom.

Dok ovo pišemo čekaju se nove informacije, a u Hajduku sigurno razbijaju glavu što je najbolje uraditi.

Uglavnom, znakovito je da Hajduk nije ponudu – odbio.

Nakon što je objavljen interes Cityja, čak smo očekivali u trenutku da će se Hajduk ograditi, odbiti, međutim Hajduk je samo priznao, potvrdio kontakt s engleskim velikanom:

- Manchester City je pokazao interes za Antu Palaversu i možemo samo potvrditi da su kontakti uspostavljeni – oglasili su se iz Poljuda.

Obavijest su iščekivali s nestrpljenjem i u taboru nogometaša u Antalyji, što će im “glava kuće” iz Poljuda dojaviti.

Razgovara se, pa sad tih cca osam milijuna eura što se spominje ostavimo dalje do neke nove službenije informacije.

Palaversu prati City prati odavna, po turnirima, jedan je od perjanica generacije 2000., a sigurno da (mu) cijenu diže i uspjeh Hrvatske u Rusiji, lanjsko svjetsko srebro na Mundijalu. Palaversa je nadolazeća generacije “vatrenih”. 

Veliku počast mu je uradio izbornik “do 19” selekcije Ivan Gudelj što mu je podario kapetansku traku, gledali su ga skauti na “do 19” kvalifikacijskom turniru, pa i sad 45 minuta protiv Dinama iz Bukurešta (2:0), nekidan na terenima sportskog centra Papillon u Beleku/Antalyji. Sad mu je i Hajduk dao kapetansku traku Palaversi, nakon što Juranović i Bradarić nisu igrali.

Hajduk je oko Palaverse sagradio gnijezdo da ga - dobro prezentira! I digne cijenu.

Palaversu zastupa agencija “Stars and Friends”, slovačke adrese, ali sa svojim suradnicima na splitsko-dalmatinskim području, baš kao što su skrbili i oko Andrije Balića, Josipa Maganjića... Imaju dobro oko koga preuzeti pod svoje.

Informacije na kapaljku

Čim informacije jedva kaplju, niti da cure kroz kapaljku, jasno je da se nešto ozbiljno kuha.

A činjenica da Hajduk nije odbio City, ni blizu načina na koji je odrebatio Lille za 2,5 milijuna eura, govori dvije činjenice:

1. Niti je Manchester City klub koji se tako lako odbija, da mu zalupiš vrata pred nosom;

2. Niti je to suma koju možeš apstrahirati, moraš biti povijesno odgovoran, pa bila ona osam ili koji milijun manje. Nije puno manje, čim Hajduk otvara mogućnost razgovora.

S jednim potezom možeš osigurati mirno življenje, a ne tragati za kreditom ili nekim drugim kombinacijama da se u proljeće mirno radi. No, to je već paralelna tema, prodati ili ne.

Hajduk je u sretnoj (ne)prilici da prodajom svoja tri-četiri dragulja, prije nego što su zakoračili na veliku scenu, napuni blagajnu i postane – pun k’o brod! 

Izdvojeno

14. srpanj 2020 18:44