StoryEditorOCM
Hajdukhajduk frigan!

Umjesto da se ispere gorak okus iz Pule, Bijeli su protiv Rijeke doživjeli dramatičan poraz

6. veljače 2023. - 09:36

Težak propust Hajduka, poraz u Jadranskom derbiju zadesio je splitske „bijele” kad se to malo kome nadao.

Umjesto da se ispere gorak okus poraza u Puli, da se iskoristi propust Dinama koji nije slavio u Koprivnici, Hajduk je zaronio u drugi poraz zaredom.

Nevjerojatno. Pet mjeseci bez poraza i sad dva uzastopna...

Navijači su bili razočarani, ogorčeni, našli su ispušni ventil u zvižducima i povicima igrajte pi...

Ne vjerujemo da je to pogodilo u srž problema, jer ne može se „bijelima” odreći htijenje.

Niz pegula

Problem je bio u nizu pegula što su zadesile momčad, izostanci prije utakmice, te ozljeda Sahitija početkom nastavka, ali i u teškom nadmetanju u kojem se Rijeka pokazala kao vrstan suparnik.

Nisu pomogla ni dva VAR penala Hajduku u samoj završnici, jer Livaja je iskoristio samo prvog, u drugom slučaju nadmudrio ga je Labrović i obranio udarac, sačuvao kapitalnu prednost i postao junak utakmice.

Ni Livaja ne pomaže

Kad je Livaja promašio penal, onda to dovoljno govori koliko je sve naopako krenulo „bijelima”.

Hajduku se ne može poreći ni upornost, bili su na pragu 0:2 poraza, pa ipak su se upinjali iz sve snage i pritiskali, nema veze što je to bilo i stihijsko srljanje, ali u tim pokušajima dogodili su se penali, umalo se dogodio i preokret.

Kiks Awaziema

Njega ćemo posebno tretirati, ali greška stopera isto spada u pegule kontra Hajduka, zazivali smo ga da se vrati, a zao čas.

Rijeka bolja

U prvom dijelu posebno carevala je bura koja je pomagala Rijeci, uvjeti su bili iritirajući za nogomet i Rijeka se bolje snašla. U nastavku kao da Hajduk nije umio iskoristiti nalete bure ili je pak vjetar oslabio. Treba reći i da se trener gostiju Jakirović prilagodio Lekinu sustavu, pa je i Rijeka zaigrala sa 3-5-2. Tako je na Lekinu formaciju parirao na identičan način i imao je raspoloženije pojedince u kontranapadima, Frigana, Ampema, Marina.

- Igrajte pi..., skinite dresove, srami se Hajduče - orilo se u drugom dijelu, ali kažemo da ne vidimo da se momčadi može zamjeriti htijenje. Prije su negdje nestali u bespućima traženja igre i kombinacija.

Sentić spašavao

U prvom dijelu je i Sentić bio na visini zadatka, čuvao je Hajduka od riječkih kontri i udaraca, a Hajduk svoje šanse, Krovinović i Sahiti na primjer, nije iskoristio.

Ozljede

Hajduk je startao u hendikepu jer nije mogao računati na bolesne Kalika i Prpića, te ozlijeđenog Borevkovića, a onda se ozlijedio i Sahiti početkom drugog dijela. Puno toga je išlo naopako, i Livaja je promašio penal, a najgore od svega je što se nisu nazirali tragovi one igre s priprema u Istri, Rijeka je dobro pročitala Hajduk, parirala mu...

Na vrhu se igra tko manje

Dinamo samo bod, a Hajduk nula... Umjesto da iskoristi pogodnost, Hajduk je kiksao. Kad god nam najviše treba, mi sve... pokvarimo, davno je rekao Goran Milović, Sjetili smo ga se.

Bura je ovu utakmicu uradila čudnijom a nakon poraza opet ćemo se pitati paše li Hajduku 3-5-2 i kakve pouke treba izvući...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. rujan 2023 17:36