StoryEditorOCM
Hajdukslužbena objava

UEFA potvrdila: ‘Zbog velikog interesa navijača završnica juniorske Lige prvaka seli u Ženevu‘; Evo kako do ulaznica

Piše Frane Vulas
22. ožujka 2023. - 19:28

UEFA je i službeno potvrdila kako će se završnica UEFA Lige mladih umjesto u Nyonu gdje je bilo prvotno planirano odigrati u Ženevi. Sve utakmice završnog turnira juniorske Lige prvaka će se igrati na Stade de Geneve kapaciteta tridesetak tisuća gledatelja, ne samo polufinalni ogled Hajduka i Milana.

Već smo jučer najavili ovu odluku koja je sada postala i službena. UEFA je potvrdila i kako će Hajduk i Milan 21. travnja odigrati prvi susret s početkom u 13 sati, a potom će u 18 sati na teren izaći Sporting Lisabon i AZ Alkmaar. Finale će se igrati 24. travnja u 18 sati.

Ono što navijače Hajduka najviše zanima su ulaznice, odnosno kako doći do njih. UEFA je objavila kako će detalji oko kupnje ulaznica biti objavljeni naknadno na službenoj stranici krovne europske nogometne organizacije.

Raspored završnice

POLUFINALA

petak 21. travnja

Hajduk - Milan (13 sati)

Sporting - AZ Alkmaar (18)

FINALE

ponedjeljak 24. travnja (18)

Svih osam dosadašnjih završnica UEFA Lige mladih igralo se dosad u Nyonu, u Colovray Sports Centeru koji može primiti oko četiri tisuće gledatelja po susretu (na stajaćim mjestima, onih nešto više od 800 mjesta za sjedenje bili su namijenjeni klubovima i nogometnoj obitelji). Međutim, zbog velikog interesa navijača, naravno prije svega Hajduka kojih je oko pet tisuća bilo i na četvrtfinalu u Dortmundu, UEFA i njen predsjednik Aleksander Čeferin, sigurno i njegov bliski suradnik Zvonimir Boban, su napravili iznimku i promijenili su lokaciju. Igrat će se u tridesetak kilometara udaljenijoj Ženevi, na stadionu Servettea.

To će UEFA svakako napraviti određene logističke probleme jer im je sigurno organizacijski lakše to bilo organizirati u Nyonu gdje je toj organizaciji i sjedište, ali su pokazali da se ipak nogomet igra zbog navijača. Vratili su UEFA i Čeferin običnom navijaču vjeru u nogomet.

- Zbog iznimnog interesa navijača klubova sudionika turnira, pojavila se potreba za odabirom lokacije s većim kapacitetom – obrazložili su iz UEFA-e.

Čitajući između redaka, navijači Hajduka zasuli su ih zahtjevima za ulaznice, velikim interesom, molbama da se lokacija promjeni, i na koncu su iz UEFA-e pokazali veliko razumijevanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2023 17:37