StoryEditorOCM
Hajdukhajduk živi vječno

‘U Splitu su svi Torcida, Hajduk je početak i kraj života‘: Pogledajte HRT-ovu emisiju posvećenu Bijelima

Piše SPORT SD
28. veljače 2023. - 21:34

"U Splitu su svi Torcida, u Splitu se živi za Hajduk, Hajduk je početak i kraj života", tim riječima počinje HRT-ova emisija posvećena Hajduku i njegovim navijačima.

Svaki navijač Hajduka sjeća se prvog trenutka kada se zaljubio u klub za cijeli život.

"U kući se uvijek puno govorilo o nogometu. Kad bi Hajduk izgubio važnu utakmicu uvijek smo bili po dva-tri dana pokisli, život mi se vrtio od utakmice do utakmice", prisjeća se Jurica Pavičić, pisac i kolumnist. 

image
Jurica Pavičić/Screenshot/HRT

"Mi smo rođeni 30 metara iza sjeverne branke Starog placa i prva stvar koju smo vidjeli kada smo prvi put otvorili oči je upravo Hajdukov stadion", primjećuje Boris Dežulović pa objašnjava religioznu prirodu Hajduka:

"Sedam ili osam godina kasnije ti dođe potvrda vjere, sakrament potvrde, odlazak na utakmicu i nakon toga si gotov do kraja života."

image
Boris Dežulović/Screenshot/HRT

Glasnogovorniku Torcide Dadi Lelasu Hajduk je način života:  

"Hajduk je više od sporta, u Splitu se djeca prilikom rođenja učlanjuju u Hajduk, prva majica je Hajdukov dres, to je jednostavno način života i prenosi se s generacije na generaciju."

image
Dado Lelas/Screenshot/HRT

Hajduk je važniji od života, i uvijek je na prvom mjestu:

"Da mi netko ponudi osvojiti Eurojackpot ili da Hajduk bude prvak odabrao bi Hajduka, tko god je rođen ovdje a Hajduk mu nije u srcu, nešto nije u redu s njim", kaže Denis Martić, strastveni navijač Hajduka.

image
Denis Martić/Screenshot/HRT

Zvijezda Hajduka i Splita Marko Livaja želi titulu više od ičega:

"Mi smo svi bili djeca kad je Hajduk zadnji put bio prvak, ja sam imao 12 godina. Koje bi to slavlje bilo kad bi baš ti sa svojom momčadi donio to prvenstvo. Sanjaš o tim trenutcima, samo da doživim tu titulu."

image
Marko Livaja/Screenshot/HRT

Što čini razliku između navijača Hajduka i navijača ostalih klubova? Što je Hajduk navijačima i navijači Hajduku da zbog njega tako plaču ili se smiju?

HRT-ovu emisiju o Hajduku i Torcidi možete pogledati OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. lipanj 2023 18:07