StoryEditor
Hajdukdirektor u akciji

U budućnosti neće biti ugovora od cca pola milijuna eura, prvi zadatak Mindaugasa Nikoličiusa je kadar Hajduka svesti u ekonomski opravdane okvire

Piše Slaven Alfirević
7. siječnja 2021. - 22:11
Damir Krajač/Cropix

Igrački kadar Hajduka treba srezati u ekonomski opravdane okvire. O tome se govorilo, a sad će se tim zahvatima i pristupiti.

I to je jedan od najvećih zadataka koji čekaju na stolu Mindaugasa Nikoličiusa, sportskog direktora „bijelih”.

- Imamo 14 igrača koje vidim kao sigurne na ljeto... Moram sa svakim igračem pojedinačno razgovarati da vidim želi li ostati u Hajduku! - rekao je.

A mi bismo radije pričali o skupini najskupljih s kojima Nikoličius mora stvari istjerati na čistac.

Ta je skupina „dobrostojećih” posebno intrigantna za budućnost „bijelih”. Jer, treba sistematizirati najskuplje, staviti ih u prihvatljive gabarite ili ih se riješiti.

U budućnosti neće biti ugovora od cca pola milijuna eura. Još i više nego Mijo Caktaš ima i - ne zaboravimo ga – Samuel Eduok, ali je s kazana poslan na posudbu u Tursku u Konyaspor.

Međutim, Eduok će se poput bumeranga vratiti Hajduku na ljeto kad istekne opcija posudbe.

Dakle, visoko rizična skupina na rendgenu je Nikoličiusa, jedan od prvih poteza je i - sučeljavanje s najskupljima. Da vidimo kako dišu i kako se s njima stvari razvijaju.

1. Mijo Caktaš

Uvjereni smo da bi on rado ostao u Hajduku za manju cifru u budućem ugovoru, no u pregovorima zapinje i uzdamo se u Nikoličiusa da bi mogao odmrsiti nastali Gordijev čvor. Istodobno radi i na transferu, kako je otkrio Jakobušić, što bi značilo da i ta opcija igra, da ode, da ga prodaju. Ima još vremena da uđe u nove Hajdukove gabarite ili da doista ode, bila to Kina ili drugdje. Njemu ugovor istječe na ljeto.

2. Josip Posavec

Ima ugovor još dvije i pol godine, međutim njegova kriza je opjevana, branio je slabo i Hajduk je posegao za novim vratarom i vratio Lovru Kalinića. A nije da Veli Joža ne košta. Kako se s njim nagoditi? Ne možeš ga objaviti da je na transferu, ako mu time rušiš cijenu, ali Hajduk bi ga vrlo rado prodao i time riješio ovu zagonetku.

3. Stefan Simić

Vrlo dobro je odigrao u povratku iz „frižidera” gdje ga je lani stavio trener Tudor. Tada se Stefan još i ozlijedio, pa se sad zaboravlja što je bilo prije, kokoš ili jaje. Da, najprije mu je rečeno da nije u prvom planu jer dolaze Dimitrov i Mujakić, tek se kasnije teže ozlijedio.

U svakom slučaju pouzdan stoper, međutim ujedno vrijedan i jednog od težih ugovora za blagajnu i još mu traje dvije i pol godine, do 2023. Kako će se tu postaviti Nikoličius posebno je zanimljivo. Simić bi se htio nametnuti češkoj reprezentaciji za Euro i možda je proljeće prilika i za Euro, pa da se proda na ljeto!? I vrati uloženo u dovođenju iz Milana!

4. Jairo

Ako je Posavec imao lošu sezonu na golu, što reći za Brazilca? Kad mu se nije realizirao transfer s još boljim ugovorom nego što ga ima u Hajduku (i nema veze što je to bio baš Dinamo), kao da su mu lađe potonule. Kad bi se pojavio novi kupac, razvedrili bi se i Hajduk i Jairo. Vruć marun u rukama Nikoličiusa. Ugovor mu traje do ljeta 2022.

5. Adam Gyurcso

Ako se netko dalje baš i ne vidi u Hajduku, mada je to ružno reći, onda bi to bio Adam. Njemu ugovor istječe na ljeto, ne vjerujemo da bi mu Hajduk nudio opciju novog ugovora i je li moguća opcija da se raziđu – odmah?! Uz dogovor, evo ti papiri, uštedjet ćemo barem nekoliko mjeseci tvoga ugovora.

Dimitrios Diamantakos ne bi trebao biti ta priča jer tek je šest mjeseci u Poljudu, pa premda nije dao puno golova i ima ugovor među skupljima, iskazuje klasu što bi se trebala razigrati na proljeće, ugovor mu traje do 2023.

Naprotiv, Samo Eduok, Nigerijac, kad se vrati iz Turske, trebat će ga iznova stavit na svoje mjesto. ∙  

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

19. siječanj 2021 23:28