Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor
HajdukMix zona

Turobna atmosfera pred svlačionicom Hajduka: Mi smo razbili Slaven u početku, morali smo makar bod uzeti

Piše Slaven Alfirević
15. veljače 2020. - 21:34
Željko Hajdinjak/ Hanza media

Hajduk razočaran, turobna atmosfera pred svlačionicama i autobusom ooji je čekao da ih poveze kući, zavjet da će se dići što prije. Pred mikrofonima kapetan Josip Juranović:

- Moramo se dići iz ovog poraza, došli smo s puno nade i želje, a nije ispalo kako treba. Počeli smo dobro, ali nas je crveni karton poremetio. Idemo gaziti dalje...

Dobro zvuči, dignuti, pa gaziti, ali nakon poraza teško je to prihvatiti, samo stresti prašinu sa sebe, nije lako. Juranović je detektirao poraz:

- Šezdeset minuta smo bili s igračem manje, a trebali smo u 88. minuti zabiti za pobjedu. Ako ne zabiješ, primiš, to poznato pravilo u nogometu nam se večeras obilo o glavu. Imali smo najveću šansu na utakmici. Presudio je crveni karton. Mislim da ćemo u idućoj utakmici sve popraviti. Bacat ćemo se na glavu – najavio je srčani Juranović.

Ali ova tri boda neće vratit, Ardian Ismajli je rekao:

- Ma, mi smo razbili Slaven u početku, morali makar bod uzet. Crveni karton je sve promijenio, dotad smo bili puno bolji. Imali i šansu za 2:1. Trebali bismo imat i više sreće u idućim susretima, danas nam je okrenula leđa.

Htjeli ste pobjedu i s igračem manje, to se mora priznati?

- Ili imaš sreće ili nemaš. Danas je sreća bila protiv nas. Rekoh, ne mogu se oteti dojmu, umjesto da zabijemo za 2:1 i pobijedimo s igračem manje, primili smo gol iz velike daljine. Crveni karton Jurićiu je pokvario i sliku o našoj igri, jer dobro smo igrali i vodili do isključenja.

Ivan Krstanović, tradicionalni dželat Hajduka, "utekao" je reporterima, dok smo se spustili do mixed-zone, on je "nestao", ne samo nama, nego svima. Kako mu je to uspjelo, tek nema njegove izjave, zato je osmijeh podijelio Stipe Bačelić Grgić, još jedan sretan strijelac, njegova koprivnička zlatna glava za 1:1 preokrenula je tijek utakmice koliko i Jurićevo isključenje:

- Rođendan mi je u nedjelju (danas, op. a.), 32. i ovaj gol posvećujem ...sebi! Dao sam već drugi gol nakon ozljede, imao sam tešku ozljedu križnih ligamenata i vraćam se nogometu. Zato sam sretan. I rođendan mi je. I zato je bila emotivna proslava, mi od dolje smo vam takvi – nasmijao se, znamo dobro nogometaša iz Žaborića kod Šibenika. Dodao je:

- Dominirali smo i zasluženo pobijedili – kratko i jasno.

Slaven je stvorio šareno društvo u ime uspješnog opstanka (od 1997. kad su ušli, nikad nisu ispali), a Hajduk ih nije uspio prevaliti i prelomiti za sva tri boda. Niti remi. Nego poraz. U potpisu hajdukovaca Bačelića-Grgića i trenera Stipića. I opet taj egzekutor Krstanović...

#HAJDUK

Izdvojeno