StoryEditor
Hajdukvesela pressica

Tudor uoči gostovanja u Koprivnici: Kad prvi puta vidim da netko stavlja svoje interese ispred Hajduka, zadavit ću ga

14. veljače 2020. - 13:59
Igor TudorVojko Bašić/HANZA MEDIA

Na Poljudu je uoči sutrašnjeg prvenstvenog dvoboja između Hajduka i Slaven Belupa konferenciju za medije održao trener Bijelih Igor Tudor. Od svog povratka na klupu Tudor je ubilježio dvije pobjede, a nastavku niza nada se i u Koprivnici. Utakmica je na rasporedu sutra od 17:30, a tekstualni prijenos moći ćete pratiti na našem portalu.

Odmah na početku Tudor je govorio o stanju u momčadi.

- Atmosfera je super što me jako veseli. Onakva kakva treba biti, radna. Imali smo nekih problema kroz tjedan zbog viroza i danas ćemo još vidjeti tko je tu, a tko nije. Neće biti Stipe Radića zbog loma nosa i Mujakića zbog crvenog kartona, stalno neki problemi u zadnjoj liniji. Prijelazni rok traje još par dana i veselimo se da je to gotovo. Treneri ne vole prijelazni rok jer se stalno nešto može dogoditi, ali fokus je na radu. Veseli što imamo dva 'clean sheeta', a bitan je rast i da se vidi napredak koji je nužan za ostvarivanje rezultata, rekao je Tudor.

Riječ - dvije o Slaven Belupu.

- Slaven je dobro organizirana momčad s trenerom koji je ekipi dao glavu i rep. Ideja igranja iz zadnje linije i napadanje ekipa visoko. Gledao sam ih protiv Dinama i Rijeke i dobro su parirali, ti porazi nisu mjerilo njihove kvalitete. Dobra su momčad i očekujem dobru utakmicu, objasnio je Tudor.

Novo pojačanje na stoperskim pozicijama Dimitrov putovat će u Koprivnicu, a Tudor se dotakao i Marija Vuškovića.

- Kristian putuje s nama, a Mario je s nama, ali ima hendikep što dolazi nakon duge pauze. Drugi su bili tu i usvojili su neke stvari pa su neki drugi igrači ispred njega. On se treba dizati i bit će tu, odgovorio je Tudor.

Kombinacije u veznom redu, spominju se viroze igrača?

- Doktori sve kontroliraju, vidjet ćemo danas sve, nije u detalje ulazio trener Bijelih.

Upitan je i o svom isključenju u Koprivnici u prošlom mandatu.

- Ne sjećam se toga, kazao je Tudor.

Osvrnuo se i na potencijalni odlazak Nejašmića.

- Prvi put to čujem, ali vidim da su mediji to dobro popratili, tako i treba biti, sarkastičan je bio Tudor.

Niste stopirali njegov odlazak?

- Za mene je Nejašmić najbolji igrač Hajduka, baš kao i svaki drugi, kao što sam rekao i prošli put, rekao je o mladom igraču Bijelih.

Kakav Hajduk možemo očekivati?

- Imamo tu neku svoju priču i idemo dalje. Uvijek se rade neke analize, s godinama se povećao broj stručnjaka koji rade analize i to me veseli. Svaki laik će reći da je Hajduk pao drugo poluvrijeme fizički, a ja vam mogu donijeti fizičke rezultate trčanja i pokazati da je Hajduk u drugom dijelu imao 4200 metara visokog intenziteta trčanja što je jedino bitno u nogometu, a u prvom 3800. Po meni smo na dobrom putu, idemo dalje rasti. Nije lako mijenjati navike mentaliteta igrača u mjesec - dva, to su stvari koje se mijenjaju godinama, objasnio je Tudor.

Imate li klanove u svlačionici, valja se takva priča, ima li menadžerskih igara?

- To su gluposti. Normalno je da svaki menadžer i menadžerčić brani i navija za interese svog igrača. Kad prvi put vidim tako nešto, ja ću, figurativno rečeno, zadavit sve koji će staviti svoje interese ispred Hajduka. Budni smo Mario Stanić, Ivan Kepčija i ja. Budni smo i oprezni na takve stvari i one se više neće događati ako su se događale prije, rekao je Tudor.

Očekujete pobjedu u Koprivnici?

- Svi se nadamo i očekujemo je. Idemo bit dobri protiv jedne dobre ekipe, kazao je Tudor.

Na kraju je sve pozvao na optimizam.

- Idemo malo veselja, svi ste negativni, dajte sretna pitanja, život je lip, nemojte biti u urotama, zaključio je Tudor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

01. prosinac 2020 05:30