StoryEditor
Hajdukslijedi dinamo

Tudor staložen održao pressicu i najavio veliki derbi: Više nemamo pritiska, idemo igrati za svoj gušt i ponos

10. srpnja 2020. - 16:37
Jakov Prkić/Hanza Media

Hajduk u nedjelju navečer gostuje na Maksimiru kod Dinama, a postoji šansa da Bijeli već tada ostanu i bez teoretskih šansi za drugo mjesto.

Ususret utakmici trener Bijelih, Igor Tudor, održao je konferenciju za medije putem aplikacije Zoom i odgovarao na pitanja novinara.

- Dobro se radilo ovaj tjedan. Nakon dugo vremena je bio jedan normalan tjedan rada. Derbi je uvijek posebna utakmica, bez obzira na ljestvicu i trenutnu formu, tako da idemo gore odigrati dobru utakmicu - rekao je na početku Tudor, ne želeći komentirati povratak Zorana Mamića na klupu Dinama.

Kakva je atmosfera u svlačionici? Slijedi li vas momčad?

- Zadovoljan sam radom i vjerujem da ćemo odigrati dobru utakmicu u Maksimiru.

Na čemu temeljite optimizam? Činjenica je da Hajduk igra loše.

- Igrati dobro je prilično širok pojam. Dalo bi se diskutirati tko igra dobro, a tko ne. Trebalo bi napraviti analizu svih deset ekipa lige i onda raspraviti o tome. Ako ćemo uzeti u obzir želju i trku, mi pretrčimo između 110 i 115 kilometara po utakmici. Neke druge stvari je teže napraviti, a vezane su za psihološki aspekt. To je u nogometu jako bitna stavka. U ovoj ekipi se to puno više osjeti nego primjerice u Milanu ili Juventusu. Ovdje se niz lošijih ili boljih rezultata odražava na taj segment, a kada se tu doda i medijsko praćenje u kojem igrači imaju svaki dan četiri-pet novih informacija, to jako utječe na momke.

Je li to kritika medijima ili klupskoj PR službi koja nedovoljno dobro balansira javljanjem informacija?

- Nije to nikome kritika, to su normalne stvari. Kada je u pitanju negativan period, u medijima izlaze negativne stvari, a svi igrači imaju mobitele i to vide. Nije to kritika nikome.

I vi ste bili igrač, zašto te prenesete svoje iskustvo na igrače?

- To su bila druga vremena. Današnje doba je drugačije što se tiče prisustva mobitela i odgoja novih generacija koje se teže nose sa stresom nego što je to bio slučaj u moje vrijeme.

Očekujete li rasterećeniju, a onda i bolju predstavu od svoje momčadi s obzirom na to da je drugo mjesto dostižno samo u teoriji?

- To je bila prva rečenica koju sam rekao igračima u utorak u svlačionici. Više nemamo pritiska, idemo igrati za svoj gušt i ponos. Sigurno da ovo što oni prikazuju u posljednje vrijeme nije realno, ali to treba primijeniti u praksi. Od prvog dana radim na tome da momčad razvije pobjednički mentalitet, ali to u praksi nije lako. Ovaj derbi je prilika da s drugačijim mentalnim sklopom odigramo dobru utakmicu, kao i one dvije nakon Dinama.

Kakav Dinamo očekujete?

- Promjena na klupi zasigurno je neka vrst pozitivnog šoka. Do sada je igralo dosta mladih, ali očekujem da će u nedjelju biti u drugačijem izdanju.

Bi li vam bilo lakše da je na klupi ostao Jovićević? Nikad niste pobijedili Zorana Mamića.

- To su njihove interne stvari. Ja želim da mi budemo dobri, a ostalo je nevažno.

Kakva je situacija s ozljedama?

- Svaki izostanak je značajan, nije isto igra li Hamza ili ne igra, ali trebamo se prilagoditi.

Što se tiče atmosfere, na tribinama će biti nešto manje od 6000 ljudi...

- Derbi je uvijek poseban, nadam se da će igrači imati odgovarajući mentalni sklop - zaključio je Tudor u jednom od staloženijih svojih izdanja u posljednje vrijeme.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. lipanj 2021 01:51