StoryEditor
Hajdukriječ stratega

Tudor najavio Lokomotivu: Gazimo dalje, idemo biti bolji nego protiv Varaždina

Piše PSD
7. veljače 2020. - 15:30
Igor TudorŽeljko Puhovski/HANZA MEDIA

Hajduk je prošlog vikenda slavio u Varaždinu, a sada je pred izabranicima Igora Tudora novi zadatak Na Poljud stiže petoplasirana momčad HT Prve HNL, Lokomotiva, koja će Bijelima na megdan sutra od 17:30.

- Svi igrači trenirali su normalno osim Simića koji se momčadi priključuje u ponedjeljak. Ostali su svi na dispoziciji, spremni i motivirani, kazao je Tudor na početku, a onda se osvrnuo i na status Darka Nejašmića.

- On je igrač Hajduka kao i svi ostali. Za mene su svi igrači najbolji, a posao trenera je da izabere. Uvijek mi bude žao kada netko dobro trenira i dobar je, a ne bude u prvih 11. No, to ne znači da već u sljedećoj utakmici neće tamo biti. Igračima uvijek kažem dokaži mi da sam pogriješio. U nogometu se sve mijenja u pet-deset minuta. Ono što je bilo u prošlosti traje samo sedam dana, kazao je Tudor.

Upitan je Tudor tada i želi li se riješiti Jaira ili je u pitanju dobar transfer.

- To je provokacijski intonirano pitanje. Vidio sam što se piše. Jairo ima dobru ponudu, ali i još tri-četiri igrača. Hajduk će odlučiti što je najbolje. Pričekajmo nekoliko dana. Jairo je vrlo važan igrač, jedan od naših najboljih, onaj koji radi razliku i drago mi je da je tu.

Hoćete li se prilagoditi Lokomotivi?

- Sve je u nogometu relativno. Principi i zahtjevi koje momčadi ima su bitni. Naši igrači 10-15 godina igraju zonski, ovo su za njih nove stvari, nije im lako pohvatatit. Ali, idemo u ovom smjeru i nećemo se mijenjati. Siguran sam da će nam ovo donijeti dobar nogomet i rezultate. Želim da ljudima koji dođu na stadionu ne bude dosadno, da ne bude negledljivo. Pričekajmo da završi ovaj mercato, da se ekipiramo, ovaj bi nam sustav trebao donijeti puno dobrih stvari, istaknuo je Tudor.

Rođendanske su utakmice znale biti problematične?

- Sve će to sutra biti pozitivno. Svakodnevno radim na tome da dobijemo gard. Želim da uvijek igramo isto, to će nam dati ono što je bitno.

Osvrnuo se i na suradnju s Kepčijom i Stanićem te završnicu prijelaznog roka.

- Sigurno će se dogoditi nešto, neke stvari završavamo. Odnos je sjajan, onakav kakav treba biti. Kod donošenja odluka imamo stavku predsjednika Brbića, a to je budžet. Ja sam pozitivan i miran, gazimo dalje, idemo biti bolji, rekao je Tudor.

Za kraj se osvrnuo i na VAR.

- Nikakav VAR nije donio prevagu, niti pobjedu. Mi smo bili bolji, a sudac je napravio velike greške. No to mu je prva utakmica, to se može dogoditi. Ali čim je vidio jedanaesterac, morao je svirati. VAR ide u korist ekipama koje su bolje. No, sudačko oko, odluka i poštenje su ti koji trebaju presuditi utakmicu. Ali ipak, ne znam kako netko može biti protiv VAR-a, zaključio je Tudor današnju press konferenciju.

#HAJDUK#IGOR TUDOR

Izdvojeno

8. svibnja 2020. - 08:52