StoryEditorOCM
Hajdukostali bez bodova

Trebali smo slavit Krovinovića i Pukštasa, Hajduk je sjajno počeo, ali sve je kasnije išlo naopako sa suđenjem i Čulina se sasvim pogubio

Piše Slaven Alfirević
13. studenog 2022. - 21:33

Hajduk nije pobijedio u Koprivnici, bila je to luda utakmica koju nije lako opisati u nekoliko rečenica.

Hajduk je vodio 2:0 i opet nije sačuvao to vodstvo, samo 2:2, kao i protiv Lokomotive nedavno, navlas isto, taj gubitak „piza” nova dva boda. Ali, ovaj put nije ni čudo što je ovdje u Koprivnici prosuo vodstvo, kad je sudac Ante Čulina dosudio kazneni udarac udarac za Slaven, za izjednačenje, koji po našem skromnom sudu nije bio.

Čulina u glavnoj ulozi: Kasnije je Čulina isključio Sahitija, drugi žuti karton, pa dosudio još jedan kazneni udarac kontra Hajduka, ali ga je „izvadio” van kaznenog prostora, nakon intervencija VAR-a, pa je Hajduk sačuvao makar bod. Iznervirani hajdukovci okružili su Čulinu, prije toga Sahiti mu je dugo demonstrativno pljeskao.

Suđenje Čuline je glavna tema i o njemu će se dugo pričati i secirati sve što je odlučio. Hajduku ostaje gorak okus suđenja, jer zbilja to što je Simić nakon očišćene lopte imao kontakt s Hoxhom, ne čini nam se za penal i zbilja neka to procijene stručnjaci. Iz toga je Slaven spasio bod, a Krstanović opet zabio.

Za nas to nije penal i sve je kasnije išlo naopako sa suđenjem i Čulina se sasvim pogubio.

U prvom dijelu dogodio se i prekid, što smo ga posebno opisali, tako da smo na ovoj utakmici imali obilje događaja, puno buke samo za jedan bod.

Trebali slavit Krovinovića i Pukštasa: Hajduk je sjajno počeo, motiviran, napaljen da pobijedi, bacio je domaće u konopce od početka u prvom dijelu. Krovinović je zabio iz daljine, baš ono što mu se govorilo, češće pucaj, Filipe. Onda je Pukštas obilježio svoj nastup u prvih 11 i sve je to bilo kao nacrtano za pobjedu, kao hajdučka bajka za završetak jeseni, pobjeda i plasiranje, lansiranje mladih snaga...

U nastavku opet ugasili svitlo: No, u nastavku Hajduk nije više kontrolirao sva događanja, intervenirao je i trener Zekić zamjenama s klupe, promijenio trojicu, ušao je i Krstanović, no više od Zekića, odluku da Hajduk ne pobijedi pogurnuo je arbitar.

Krstanović opet zabio: ova je utakmica donijela i 19. gol Krstanovića protiv Hajduka, što je poseban raritet, ali o tome često pišemo, golovima Krstanovića nema kraja.

Hajduku malo bod: Hajduk je htio sva tri boda, pobjedu, tako se postavio, tako je i krenuo, no na kraju je ova čudnovata utakmica završila sa 2:2, dobro da je i taj bod ostao, da nije bio onaj još jedan penal, već dosuđen, pa povučen.

Očekivali smo pobjedu Hajduka i sve je išlo u tom smjeru, a sad nas zanima i povlačenje crte na jesenski dio sezone i status trenera Mislava Karoglana koji je u svome mandatu neporažen. Hajduk je u Koprivnici bio dobar, poletan, borben.

No, nije izdržao do kraja. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. lipanj 2023 04:02