StoryEditor
Hajdukključne točke

Traže se nova rješenja za Hajdukovu početnu postavu: najvažnije je osigurati se na tri pozicije - desni bek, vezni i napadač

5. kolovoza 2020. - 11:00
Vojko Bašić/Hanza media

Što ima „dolje”? To dolje znači u Poljudu i to je glavna tema po kafilića, ali i na par punktova na Rivi i na Pjaci, gdje se po starom dobrom običaju još uvijek bistri Hajdukova svakodnevica.

Puzzle, mozaik „bijelih” polako se slaže, ali je već danas jasno da ćemo gledati sasvim drugačiji Hajduk nego u proljetnom dijelu sezone, posebice različit nego u horror post-korona razdoblju, a što se tada (nije) dalo gledati.

Prodao se Josip Juranović, poslije pet i pol godina, za preko pola milijuna, a manje od milijun eura. Kakav je to posao? Dojma smo da je Juranović u trenutku postao limitirajući faktor Tudorove družine i prodaja zadovoljava sve. Jura je uskliknuo kako će u Legiji konačno igrati u Ligi prvaka, a u Poljudu moraju naći boljeg. Je li to Darko Todorović ranije u Tuzli kojega je Hajduk htio prije dvije godine (u doba Saše Bjelanovića), ali nije mogao odriješiti kesu kao Red Bull Salzburg ili možda bivši kadet Hajduka Branimir Cipetić koji se lansirao u Širokom Brijegu sve do poziva selektora Dušana Bajevića u reprezentaciju BiH.

Zadnji vezni, ali i da je kreativan. Kakav vam je bio Hamza Barry? Kao puž. Spor, ali dostižan. Dokle? Dobro je pleo igru. Je li bio Pirlo ili...? Hm. Nego, pitao bi Ante Biće Mladinić, uvijek to spominjemo, kad bi mu pričali o veznom igraču, „a koliko ti sinko golova zabijaš”? To je ključ. U redu, ne može svatko bit produktivan kao Mijo Caktaš ili Mario Pašalić, ali popuna umjesto Barryja mora biti klasa. Ako uzmu novog istog Hamzu, koliko god on umio s balunom i on je bio – limitirajući faktor. Traži se netko jači, robustan kao Jradi, efikasan kao Caktaš.

Samuela Eduoka bi rado prodali i može li se naći novi Franck Ohandza, ali da je zdrav? Recimo taj Simy (Simeon Tochukwu Nwankwo), postao je prvi strijelac talijanske serie B, to je napadač. Lani u svibnju kad mu je istjecao ugovor, u Hajduku su skoro sve dogovorili s njim, s naglaskom na – skoro. Jer, načelno je pristao na uvjete, e da bi sutradan potpisao za Crotone. Hajduk je ranije imao sjajan tandem napadača po imenima, Futacs – Almeida, ali su bili na zalazu, posebice je Portugalac jedva stajao na nogama. Kako god, Diamantakos čeka „bolju polovicu”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

10. rujan 2020 09:56