StoryEditor
Hajdukstopostotni učinak

Tramezzani dominirao Jadranskim derbijima: Tri pobjede nad Rijekom su mi posebne

28. kolovoza 2021. - 11:00

Ako je netko baš pregrizao, razlomio kompleks Rijeke i oslobodio Hajduka okova straha u jadranskom derbiju s Rijekom, onda je to svakako – Paolo Tramezzani.

Talijanski stručnjak, bivši trener Hajduka proljetos je upisao sve tri pobjede protiv Rijeke, dvije na Rujevice sa po 1:0 i onda još pečat sa 3:2 na Poljudu tog 1. svibnja...

Sa tri pobjede Hajduka zaredom, ni Rijeka nije što je bila, mislimo na desetljeće osobito „Kekova sindroma” nepobjedivosti.

‘Pratim Hajduk i u Saudijskoj Arabiji’

Hajduk u Tramezzaniju, u Saudijskoj Arabiji, danas treneru kluba Al Faisaly ima velikog navijača:

- Pratim koliko mogu, pogledam utakmice Hajduka koliko mi obaveze dopuštaju. Hajduk i Split su mi ostali u srcu i nije to fraza. Ne mogu se ne sjećati tih divnih i uzbudljivih mjeseci. Bio je to prekrasan doživljaj za mene i moju obitelj koju je u Splitu uživala... Najviše mi fale navijači, sretali smo se u gradu, ali uvijek osjećam razočaranje što ih nikad nisam imao u gledalištu. Želio sam to doživjeti, ispriječio se covid.

U nedjelju je jadranski derbi, a vi ste Hajduka naučili pobjeđivati te utakmice?

- Dobro se sjećam što znači ta utakmica, derbi dell’ Adriatico. Nakon sudara s Dinamom do nje se najviše osjeća i drži. Shvatio sam odmah da je posebna.

Zovemo vas ako imate neki tajni recept, posebnu ricetu kontra Rijeke?

- Nemam čarobnu formulu, ha, ha... Potrebno je u momčadi imati odlučnost i hrabrost, vidim da to Hajduk ima i sad s ovim pobjedama. Rijeka je jedna od najboljih ekipa u prvenstvu i imaju odličnog trenera. Treba utakmicu pažljivo pripremiti, u detalje, to je recept.

‘Pamtim gol Caktaša i slavlje u 92. minuti’

Bile su to velike pobjede nad Rijekom, pune emocija?

- Pobijediti Rijeku nešto je specijalno. Pamtim odlično sve tri. Ako ne griješim trajalo je skoro tridesetak utakmica da se Hajduk mučio protiv Rijeke. Pamtim slavlje i golemu radost kad je Caktaš dao gol u 92. minuti.

Nakon tri tjedna smo opet morali u njihovu kuću, i to nakon što smo imali covid u svojim redovima i nismo  trenirali. Opet smo pobijedili Rijeku sa 1:0, Kalinić je obranio penal u zadnjoj minuti. Lijepa pobjeda koliko god bila puna patnje i teške igre da do nje dođemo.

A treća?

- E, 3:2, kako ne... Tu smo već počeli igrati dobar nogomet!

Sad je na sceni Jens Gustafsson, vaš nasljednik igra drugačije?

- Kad sam došao najvažnije je bilo učvrstiti obranu koja je primala puno golova. Pa smo igrali sve bolje i sezonu smo završili na najbolji način!

Livaja je u velikoj formi, dobio je i poziv za reprezentaciju?

- Vrlo sam sretan zbog Marka kojeg sam imao priliku upoznati i trenirati. Cijenim ga ne samo kao igrača, nego i kao čovjeka. Mnogo je želio i držao do toga da dobije poziv u nacionalnu selekciju. Uvjeren sam da će odigrati veliku sezonu u Hajduku i biti protagonist u reprezentaciji. On može i zaslužuje najviše.

Kako je vama, jesu li tu i temperamentni Attila Malfatti i samozatajni Valerio Zuddas?

- Zadovoljan sam s novim iskustvom. Sam sam, nije bilo moguće da dođu i moji pomoćnici. Sretno Hajduku, navijačima, iz Arabije vam šaljem „grande abbraccio”, veliki zagrljaj - poručio je Tramezzani. 

item - id = 1123120
related id = 0 -> 1137118
related id = 1 -> 1137097
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. listopad 2021 15:07