StoryEditor
HajdukI da, perite ruke!

Torcida: Što prije svi odlučimo spriječiti virus, lakše će biti onima na prvoj crti. A onda će opet glavna tema biti baklje

Piše PSD
21. ožujka 2020. - 15:10

Prije nekoliko dana iz bolnice Križine preseljen je veliki broj pacijenata i medicinske opreme kako bi se prostor oslobodio za oboljele od koronavirusa. Akciji se odazvala i Torcida te se stavila na raspolaganje državi i gradu Splitu u borbi protiv epidemije.

Danas je Torcida poslala poruku...

Tijekom prošla četiri dana puno smo naučili. O hematologiji, reumi, plastici, dermatologiji. Naučili smo na kojem su katu kardiologija, intezivna i interna. Savladali smo vožnju transportnih i avio kreveta. Nismo naučili čemu služe svi aparati i oprema, ali saznali smo koliko koštaju i koliko znače onima koji ih trebaju. Ne bojimo se više zubara ni odlaska u prizemlje bolnice, a neki su saznali da u ljekarni ima više od vitamina C i kapi za oči.

Ipak, jedna lekcija svima nam je najvažnija – medicina nije zanimanje, to je poziv.

Ljudi su to koji će sljedećih dana, tjedana i mjeseci biti na prvoj liniji obrane riskirajući svoje zdravlje i živote da bi zaštitili nas i naša je obaveza da im maksimalno olakšamo posao.

Pozivamo sve pripadnike Torcide, navijače Hajduka i sve Hrvate na odgovorno i obzirno ponašanje.

Slušajte upute liječnika i izbjegavajte fizičke kontakte, okupljanja, druženja i nemojte izlaziti ako nije nužno. Poštujmo napore onih koji rade za nas i čuvajmo naše starije!

I da, perite ruke!

Što prije svi odlučimo spriječiti virus, lakše će biti onima na prvoj crti, a mi ćemo se opet vratiti na stadione i opet će glavna tema biti bakljada!

item - id = 1010752
related id = 0 -> 1148359
related id = 1 -> 1148353
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2021 04:06