StoryEditor
Hajdukatmosfera na tribinama

Torcida na Rujevici odjevena je jednoobrazno, svaki je imao crnu majicu na kojoj je bio natpis, razvili su i transparent

Piše S. A.
15. rujna 2019. - 21:53
rijeka_hajduk28-150919

Filip Bradarić, povratnik i u Hajduk i na riječki stadion, dočekan je bez naročitih emocija na Rujevici, spiker ga je pažljivo najavio, naglasio, začuo se uglavnom pljesak, ali i poneki zvižduk. Sporadično i logično.

Zato je na drugoj strani, kad je pročitan Franko Andrijašević spiker posebno naglasio:

- A pazite sad ovo... s brojem 19 Frankoooo Andrijašević! – i zaori se pljesak domaćih navijača.

Franko je našao svoje mjesto u prvih 11 Igora Bišćana.

S Hajdukove strane od prve minute eto Stanka Jurića, njime je Damir Burić popunio vezni red, a Ivan Dolček je ostao na klupi. Shodno najavama, kad je ostao bez Samuela Eduoka, u početnom sastavu Splićana našao se Marin Jakoliš.

Dosta publike, glazbari nisu izostali da prave feštu, uvijek se svira kad je jadranski derbi na Kvarneru, ali Armada je šutjela tamo iza sjevernog gola, u skladu s obećanjem da će navijati samo ako Rijeka otpusti pomoćnog trenera Renata Pilipovića, a što se nije dogodilo. Pilipović je bio u zapisniku, a Armada je – šutjela. Ostatak riječke publike je navijao uz komešanje kako su se akcije naizmjenično odvijale gore-dolje. S puno emocija.

Navijači Hajduka, njih 400, pripušteni su u prostor iza južnog gola, tamo gdje puca pogled prema Krku, ako ne gledate u igralište. I svi su bili odjeveni jednoobrazno, svaki je imao crnu majicu na kojoj je bio natpis:

- Novinari crvi.

Razvili su i veliki transparent: Sloboda navijačima.

I od početka bubnjali "... i šakama i nogama i bocama i letvama... sve za našeg Hajduka..."

Izvjesili su i transparent: Neprijatelj broj 1, ironična je to, koliko shvaćamo, poruka o sebi samima, zbog svega za što ih se proziva...

- Oj, Hajduče, publika tvoja voli te, Forza Hajduk Split, pa Armada, šaka jada, pjevalo se, ali i skandiralo "riječki Srbi", "ubij Srbina..." itd.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

17. rujan 2020 19:53